Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alegi cel mai bun bilet de avion online

de Sunt Fericita la 2016-05-27
Cum sa alegi cel mai bun bilet de avion online
Ai ales destinatia pentru vacanta, dar nu ai reusit sa iti efectuezi inca rezervarile necesare ajungerii la destinatie? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti rezervi in siguranta biletele de avion folosind platformele online.


Asociatia Pro Consumatori a realizat o analiza comparativa asupra ofertelor de bilet de avion oferite de urmatoarele platforme: AeroSky, Aerolines, Bravo Fly, Fly-Go, FlyHi, Momondo, ParAvion, SkyScanner, Veltrael, Vola, Whichairline, iar rezultatele sunt mai mult decat interesante, intr-un cuvant, consumatorul intra intr-un hatis de informatii greu de prelucrat.

Expertii asociatiei au realizat un mistery shopping in perioada 16-22 mai care a avut drept scop rezervarea un bilet de avion pe ruta Bucuresti – Bruxelles, pentru data de miercuri 22 iunie 2016, pentru o persoana adulta, catre orice aeroport care serveste capitala Belgiei, utilizand serviciile existente pe internet.

Platformele online au la baza un motor de cautare si selectie a celor mai competitive oferte a peste 600 de companii aeriene low-cost si de linie si zeci de hoteluri din intreaga lume. Astfel, oricine familiarizat cu mediul online si avand acces la orice dispozitiv mobil ca telefon, laptop sau tableta, poate sa-si planifice calatoria rezervand bilete de avion catre Bruxelles sau spre orice destinatie din lume, in cel mai comod si simplu mod.

Din analiza efectuata s-a constatat ca in general, cea mai ieftina oferta este a companiei Ryanair, urmata de Blue Air si Wizzair, in sume de cateva zeci de euro. Zborul dureaza, in cele mai multe cazuri, pana la 3 ore. Insa datele produse de aceste platforme includ si oferte pe care doar un consumator excentric le-ar putea accepta, cu preturi de cateva mii de euro si durata calatoriei de cateva zile! Este cazul ca astfel de rezultate sa fie eliminate din oferta finala, eventual fiind incluse intr-o pagina speciala. O buna practica am gasit in acest sens pe site-ul WhichAirline. Dar nu intotdeauna cea mai ieftina oferta este a aceleiasi companii aviatice.

In ce priveste aeroportul de destinatie, doar Zaventem este cel asociat in mod uzual cu orasul Bruxelles, el beneficiind de o buna retea de transport – trenuri, autobuze, microbuze si taxiuri. Printre zborurile oferite exista si unele care aterizeaza in aeroportul denumit „Bruxelles Sud”, care este de fapt in orasul Charleroi, la aproximativ o ora de mers cu autocarul pana la Gara de Sud din Bruxelles, pentru care bineinteles calatorul trebuie sa plateasca biletul respectiv. Se poate consola totusi cu gandul ca trece pe langa localitatea Waterloo – facuta celebra de Napoleon si... formatia ABBA

.  

In ce priveste pretul biletelor, platformele adauga, la pretul perceput de compania aeriana, si o suma reprezentand contravaloarea serviciilor oferite, cu alte cuvinte, aceste platforme isi castiga existenta prin aceste tarife. Spre exemplu, Aerolines, AeroSky: nespecificat, probabil 10 euro, eSky: 18 euro, Fly-Go: 15 euro. Recomandarea expertilor este ca atunci cand cautam un bilet de avion pe platformele online sa comparam pretul acestui bilet si direct pe site-ul companiei aeriene.  

In afara de pretul biletului afisat, pe primul ecran cu rezultate, calatorul trebuie sa se astepte la alte costuri suplimentare, in special in cazul firmelor „low cost”: o taxa pentru plata prin internet (adesea singura modalitate posibila), alta taxa pentru rezervarea locului in avion, o taxa pentru bagajul de cala (adesea mai mare decat pretul biletului) si altele.

In cazul companiilor "low cost", check-in-ul trebuie facut cu maxim 24 de ore inainte de imbarcare pentru ca daca se face in aeroport companiile aeriene percep o taxa pentru indeplinirea acestor formalitati direct la aeroport.In ce priveste transportul bagajului, in general se admite un bagaj de cabina in greutate de pana la 10 kg, cu dimensiuni care variaza de la o companie la alta. In cazul companiilor „low cost” poseta este considerata bagaj!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
    Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0