Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Django dezlantuit

Django dezlantuit
O magie ciudata si innebunitor de desteapta se dezlantuie in noul film al lui Quentin Tarantino, scriu recenziile la acest film.


Regizor: Quentin Tarantino; Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo Di Caprio, Samuel L Jackson, Kerry Washington. Interzis sub 18 ani; Durata 165 min.
Cine sau ce este Django dezlantuit? Eroul, femeia sa, audienta, istorie, cinema. Al saptelea film pentru care Quentin Tarantino este si regizor, si scenarist este o odisee generoasa, energizata de puterea de a se(te) salva. Isi trage seva din western-urile brutale facute in Europa de Leone si Corbucci Sergio, dar filmul asta a fost turnat pe un alt continent. Foarte bine s-ar putea spune despre el ca a fost filmat pe o alta planeta.
E ca si cum Tarantino nu si-a copt capodopera pentru a o face al dente, ci a prajit-o intr-o galeata de ulei, pana la punctul in care privitorul simte si oarecare greata de plenitudine.
Intr-un sens, filmul lui Tarantino poate fi considerat un fel de continuare a lui Django facut de Corbucci in 1966, cu Franco Nero erou principal. Insa Django dezlantuit este mult mai mult.
In filmul sau aproape fantasy pe tema celui De-Al Doilea Razboi Mondial, Inglourious Basterds (2009), scopul lui Tarantino nu a fost sa reevalueze o pagina din istorie, ci sa ne razbune pe toti in stilul culturii pop. Acum ne mutam in Sudul sclavagist, iar Jamie Foxx razbuna iarasi nedreptatea intr-un mod cat se poate de poetic.
Django este cumparat de Dr King Schultz (castigatorul unui Golden Globe si al unui Oscar, al dumneavoastra Christoph Waltz). Schultz este vanator de recompense si are nevoie de Django pentru a prinde trei raufacatori. Se alege cu partener talentat si dornic de razbunare.
Firul epic al filmului se invarte in jurul temei principale, salvarea sotiei lui Django, Broomhilda (Kerry Washington). Ea este proprietatea lui Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), stapanul unei plantatii pe Mississippi numita Candyland unde scalvii sunt macelariti, castrati, rupti in bucati de caini si fortati sa lupte pana la moarte in intreceri „sportive”. Conducerea iadului cade in mainile lui Stephen (Samuel L Jackson), un Unchiul Tom grotesc care sta dupa umarul lui candie ca o cioara batrana. Aici stam sa ne intrebam: oare cine este ticalosul filmului, sadicul rasfatat Candie sau tradatoruld e rasa Stephen? 
Jackson si Waltz sunt probabil singurii doi actori care au mai lucrat cu Tarantino si ii vorbesc perfect limba, dar nici DiCaprio nu da rau. Confruntarea intre ei este atat de sublim tensionata, incat nici noi, nici filmul nu-i mai putem indura si totul se termina intr-o ploaie de gloante.
Filmul abunda in scene violente, nu toate fizice. Ea este insa catalizatorul care face sa scoata aur din procesul alchimic de combinare a artei cu junk-ul.
Django poate fi considerat cel mai bien conturat personaj al lui Tarantino de pana acum. V-am convis sa mergeti la film?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0