Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii de clasa a III-a primesc tablete gratuite

de Ana-Maria Tudor la 2014-11-13
Elevii de clasa a III-a primesc tablete gratuite
Este oficial! Dupa ce elevii claselor I si a II-a au primit primele manuale digitale, Ministerul Educatiei a decis sa introduca aceasta masura si pentru colegii lor mai mari.


Ministerul Educatiei, in colaborare cu ministrul pentru Societatea Informationala, au anuntat ca toti elevii de clasa a III-a din tara - peste 220.000, vor primi tablete gratuite din martie 2015, pentru a invata de pe ele la scoala.

In primul semestru al anului scolar 2015-2016 masura va fi extinsa si vor primi tablete gratuite si elevii claselor a IV-a.

“Introducerea tabletelor in scoli este un proiect la care lucreaza atat Ministerul Educatiei, cat si Ministerul pentru Societatea Informationala. Vrem sa-l finantam din alocarea financiara 2007-2014, dar si sa-l continuam din alocarea pentru 2014-2020.

Practic, de la nivelul clasei a II-a, a III-a si a IV-a, absolut totii copiii din Romania vor beneficia de tablete. Tablete care vor avea deja manualele electronice disponibile. De asemenea, vom avea alte aplicatii care vor fi extrem de utile pentru procesul de invatare”.

Acolo unde sunt manualele digitale gata, adica la clasele a II-a si a III-a, putem sa lansam licitatia undeva anul acesta si proiectul sa demareze prin distributia de tablete catre copii din martie 2015, imediat dupa ce licitatia se va fi incheiat. Vorbim de copiii atat din urban, cat si din rural. Sunt 220.000 de copii la clasa a III-a care vor utiliza manuale digitale pe acelasi tip de tablete”, a explicat Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

"“In proiectul tabletelor, va urma clasa a II-a, iar clasa a IV-a dupa ce manualele digitale vor fi gata, si cred ca undeva spre finele semestrului I din 2015. Valoarea proiectului este de 20 de milioane de euro pentru fiecare an de clasa, bani din fonduri europene, plus co-finantare de 15%", adauga ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0