Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exercitiu de respiratie pentru imbunatatirea digestiei

de Sunt Fericita la 2023-07-20
Exercitiu de respiratie pentru imbunatatirea digestiei
“Izvorul tineretii vesnice se afla in interiorul tau”. Acesta este principiul pe care tibetanii il aseaza la baza unei sanatati indestructibile. Medicina tibetana este una dintre cele mai vechi si cunoscute medicini din lume.


Respiratia este una dintre cele mai importante procese ale corpului uman. Ea nu asigura doar oxigenarea celulelor corpului, dar joaca un rol important si in starea generala de sanatate si in numeroase practici de vindecare. Respiratia este poarta catre sistemele nervoase central si vegetativ.

Unii dintre noi incearca sa respire profund atunci cand doresc sa se relaxeze. Din pacate, cei mai multi dintre noi nu stim CUM sa respiram profund. Nu stim cum sa eliberam tensiunile nedorite din abdomen, spate si coaste. Drept rezultat, eforturile noastre de a indeparta stresul prin respiratie profunda provoaca deseori o respiratie superficiala care ne face irascibili si ne tensioneaza corpul.
 
Exista insa si o rezolvare a acestei probleme. Accentuarea si lungirea expiratiei. Atunci cand suspinam, expiratia este mai lunga decat de obicei. Deci nu aveti de facut decat sa va asigurati ca expiratia este mai lunga decat inspiratia. Incercati sa simtiti aerul urcand si iesind prin nas.

Pentru a sti cum functioneaza organismul si care sunt conditiile ca acesta sa fie sanatos si sa functioneze la parametri optimi este nevoie sa cunosti totul despre energia vitala. Ghidul Secrete tibetane pentru o viata sanatoasa iti ofera acum toate informatiile!

Exercitiu de respiratie pentru imbunatatirea digestiei

 
Aceasta gen de respiratie este un exercitiu simplu, dar eficient, care ajuta digestia.
 
Se folosesc mainile pentru a stimula punctele de pe meridianele 'splina' si 'stomac' in timp ce respiratia este directionata in abdomen.
 
Pentru acest exercitiu, asezati-va pe un scaun, tineti spatele drept dar relaxat iar picioarele paralele, pe sol. Asezati-va palmele pe genunchi, cu podul palmei “imbracand” rotula, iar degetele orientate in jos. Folositi degetele aratator, mijlociu si inelar pentru a gasi trei scobituri sub rotula, unde aceste degete vor ramane pe parcursul exercitiului.
 
Dupa ce ati fixat degetele apasati usor pentru a stimula meridianele, mentinand aceasta presiune pe tot parcursul exercitiului. Simtiti caldura care intra in genunchi prin degete. Pe inspiratie, introduceti energie in zona ombilicala. Pe expiratie, simtiti cum abdomenul se contracta in mod natural. Nu fortati. Exersati cel putin 5 minute dupa fiecare masa sau ori de cate ori aveti probleme digestive.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0