Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandeste-te cum definesti bogatia

Gandeste-te cum definesti bogatia
Ce este bogatia  pentru tine? Pentru  asta trebuie sa stai jos si sa te gandesti bine daca vrei sa ajungi bogat. Eu am remarcat ca cei bogati, invariabil,  au  rezolvat  acest aspect.  Ei stiu  exact ce inseamna bogatia pentru ei. Am un prieten extrem de bogat si de generos. El spunea ca stia de mult, inca de cand incepuse afacerile, ca putea considera ca acumulase destul atunci cand nu traia  de pe urma banilor pe care ii adunase (pe care ii numea capital). Nici macar de pe urma dobanzii capitalului. Nu. el se considera bogat atunci cand putea sa traiasca de pe urma dobanzii la dobanda capitalului. Suna bine. Acum, prietenul  acesta cam stie ce venit ii aduce dobanda  la dobanda.  Si asta cam la fiecare ora. Astfel, daca iesim sa luam masa intr-o seara, el stie: (a) cat a costat masa si (b) cat a castigat in timpul mesei. El zice ca e multumit atata timp cat (b) este mai mare decat (a). O definitie cam ambitioasa a bogatiei, ai putea zice. Poate ca nu vrei sa ridici stacheta atat de sus. Si asta-i bine, desigur. Apoi, poate ca vei vrea sa adaugi si niste cifre la definitie. In trecut, toti voiau sa fie milionari. Era usor  de  stabilit daca  erai sau  nu  milionar. In prezent, o multime de oameni au case care valoreaza mai mult de atat. Si nu se considera deloc milionari. Inca  nu au reusit sa ridice miza si sa-si doreasca sa fie miliardari. Pentru comparatie, definitia mea este sa ai suficient astfel incat sa nu-ti faci griji ca n-ai suficient. Cat inseamna asta? Habar n-am. Intotdeauna sa  para  ca  exista  mai  multe  motive  de  ingrijorare. Si mai putine incasari. Lasand gluma, cred ca m-am simtit mai bine cand am inceput sa numar  in mii, nu in lire. Stiu „pana la mie“ cat am, cat imi trebuie si cat pot cheltui. Pentru unii, a nu-si face griji inseamna a avea suficient pentru a face fata financiar oricarei urgente care ar putea aparea  in familie sau  acasa.  Asadar,  care este definitia ta? Bogatia se masoara  in numarul   de  masini?  Servitori? Bani in  banca?  Valoarea  casei? Portofoliul de investitii? Sigur ca nu exista raspunsuri corecte sau gresite. Dar cred ca trebuie sa rezolvi problema inainte de a citi mai departe. Daca nu avem o tinta, nu putem tinti. Daca nu avem o destinatie, nu putem pleca de acasa sau ne vom invarti in cerc cu orele. Daca nu avem o definitie, cum putem monitoriza sau evalua succesul? Daca nu facem aceasta, cum vei sti daca aceasta carte ti-a fost sau nu de folos?  

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0