Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse care pun in pericol viata copiilor

de Camelia Diaconu la 2018-11-19
Produse care pun in pericol viata copiilor
Daca ai copii mici prin casa, trebuie sa acorzi o atentie majora tuturor obiectelor din jur. Acestia sunt foarte curiosi, cauta prin dulapuri sau sertare si vor sa se joace cu orice obiect pe care il gasesc . Din pacate, exista si produse care le pot pune viata in pericol, iar daca le ai in casa, cel mai bine ar fi sa le depozitezi intr-un loc in care copilul nu are acces.


Este suficient sa nu fi atent o secunda si sa se intample un dezastru. Copiii se misca foarte repede si sunt in stare sa bage in gura orice obiect pe care il gasesc pe jos sau prin sertare. Tocmai din acest motiv, sa iti iei masuri de precautie este cea mai indicata solutie pentru a evita un dezastru. Iata ce obiecte ii pot rani pe cei mici si este important sa nu le lasi prin preajma lor.
 
Caspule cu detergent. Cand le vad, prima reactie a celor mici este aceea de a le baga in gura. Daca sunt mancate, aceste capsule de detergent lichid pot provoca arsuri la stomac, in gura sau pe gat. Copilul se poate intoxica grav cu lichidul din capsulele de detergent, iar daca lichidul curge din ambalaj poate provoca arsuri la nivelul pielii.
 
Obiecte mici. Obiecte din latex precum baloanele mici pot aluneca foarte usor pe gat ori pot intra in nas si pot duce la asfixiere. De asemenea, alte obiecte mici precum capace de la sticle, baterii, jucarii cu piese mici il pot face pe copil sa se inece si chiar sa ajunga la afectiuni mai grave daca nu este vazut in timp util. 
 
Mancare pentru animale. De obicei, mancarea pentru animale este inofensiva pentru oameni, dar s-au intamplat cazuri cand copiii s-au imbolnavit dupa ce au consumat mancare de animale, in special boabele pentru pisica. Pericolul este pentru sortimentele uscate care pot provoca blocarea cailor respiratorii dupa ce au fost ingerate.
 
Trambuline. Chiar daca joaca pe trambulina poate fi extrem de distractiva, aceasta jucarie poate reprezenta riscuri pentru copiii mai mici. Daca nu sunt stabile pot exista accidente care sa ii raneasca foarte grav pe copii.
 
Jucarii cu elice. Jucariile cu elice trebuie manevrate de o persoana adulta. Copiii nu au aceeasi capacitate de a intelege mecanismul jucariilor si poate exista riscul accidentarii. Vorbim aici despre drona, avion, elicopter de jucarie care trebuie manevrate dintr-o telecomanda.
 
Plantele de apartament. Chiar daca infrumuseteaza aspectul casei, anumite plante de interior pot avea frunze toxice, chiar letale daca sunt mancate de copii. Ai grija unde pozitionezi plantele daca ai copii mici in casa. Calele, oleandrul sau filodendronul sunt doar cateva dintre cele mai periculoase plante de apartament.

Sursa foto:pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0