Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse de ingrijire recomandate pentru pielea atopica la bebelusi

de SuntFericita.ro la 2024-10-24
Produse de ingrijire recomandate pentru pielea atopica la bebelusi
Pielea atopica la bebelusi, cunoscuta si sub denumirea de dermatita atopica, este o afectiune cronica a pielii caracterizata prin iritație, uscaciune si mancarime intensa [1]. Este o forma comuna de eczema care apare adesea in primele 6 luni de viata si poate continua sa se manifeste pe parcursul copilariei, până la vârsta de 5 ani[1]. Pielea atopica necesita o rutina de ingrijire speciala, cu produse specifice.


Ingrediente benefice pentru bebelusii cu piele atopica

Printre cele mai benefice ingrediente pentru pielea atopica a bebelusilor se numara uleiurile naturale bogate in acizi grasi Omega  (pentru a calma, hrani si proteja pielea delicata si uscata), ceramidele,(care intaresc bariera naturala de protectie a pielii) și Licochalcone A, cunoscut pentru efectul sau calmant in tratarea dermatitei atopice la copii.[2]

La polul opus, ingredientele nocive, care ar trebui identificate pe etichetele produselor destinate ingrijirii bebelusilor si, totodata, evitate sunt urmatoarele: colorantii sintetici, ftalatii, parabenii, formaldehida, toate acestea putand cauza iritatii si alergii la copii si adulti. [3]

Si totusi, oricat de sigure ar parea anumite produse pentru copii, pentru a preveni orice risc se recomanda testarea produsului dorit pe o portiune mica de piele. Daca, timp de 24 de ore de la aplicare nu se observa nicio reactie alergica, atunci produsul poate fi utilizat in continuare pentru ingrijirea pielii bebelusului.

Produse de ingrijire recomandate pentru rutina de ingrijire a bebelusilor cu pielea atopica

Ingrijirea pielii atopice a bebelusilor necesita produse specifice, care sa tina cont de sensibilitatea acesteia. Este important sa alegi creme hidratante, balsamuri, lotiuni, sampoane si sapunuri cu ingrediente naturale si delicate pentru pielea sensibila a micutilor. 

Alegerea produselor cu ingrediente sigure si hipoalergenice poate avea un impact semnificativ asupra starii pielii atopice. Acestea pot ajuta la calmarea si hidratarea tesutului cutanat, reducand astfel inflamatia si disconfortul. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este esential ca toate aceste produse pentru dermatita atopica la copii sa fie utilizate corect. In general, ele ar trebui aplicate zilnic, dupa fiecare baie sau in functie de indicatiile medicului pediatru.

Cremele hidratante se aplica intr-un strat generos imediat dupa baie, cand pielea este inca umeda (pentru a se mentine hidratata), in timp ce sapunurile si sampoanele ar trebui sa fie folosite cu moderatie, evitand astfel supraincarcarea pielii cu produse potential iritante.   

Greseli de evitat in ingrijirea pielii atopice a micutilor 

Dincolo de folosirea unor produse adecvate, una din cele mai des intalnite greseli in ingrijirea pielii atopice la bebelusi consta in expunerea necontrolata la soare a micutilor - mai precis, fara aplicarea unei creme cu SPF in prealabil si in afara orelor recomandate de catre dermatologi.

Cu toate acestea, e important de precizat ca produsele de protectie solara nu sunt recomandate copiilor sub 6 luni, deci e indicat ca expunerea la soare a acestora sa fie limitata pe cat posibil. Pentru bebelusii mai mari de 6 luni, protectie solara trebuie aplicata pe zonele de piele neacoperite atunci cand sunt expusi atat la lumina directa, cat si la cea indirecta. Opteaza pentru creme de protectie solara care contin oxid de zinc sau dioxid de titan pentru a reduce sansele de iritare a pielii. [3] 

Momentul băiței este o perioadă importantă de legătură pentru copil și părinte, dar chiar și apa pură poate favoriza deshidratarea pielii, așa că aceasta ar trebui să se desfășoare rapid. În plus, când copilul suficient de mare, poate fi încurajat să facă duș, în loc de băi în cadă. De asemenea, deoarece apa fierbinte provoacă pierderi suplimentare de umiditate, este indicată folosirea apei calde. [2]. Recomandarea este ca baia sa nu dureze mai mult de 10 minute si apa sa fie calda, nu fierbinte.

Ingrijirea pielii atopice la bebelusi poate fi o provocare, dar evitarea acestor greseli comune si utilizarea produselor potrivite sunt doua modalitati prin care putem mentine sanatatea pielii copiilor, gestionand eficient simptomele.    

Surse:

  1. National Eczema Association. “Eczema in Children.” National Eczema Association, nationaleczema.org/eczema/children/. Accesat la 28.08.2024 
  2. “Daily, Customized Skin Care Routine Treats Babies and Children with Atopic Dermatitis.” Dermatology Advisor, 12 Oct. 2022, www.dermatologyadvisor.com/reports/daily-customized-skin-care-routine-treats-babies-children-with-atopic-dermatitis/. Accessed 8 Oct. 2024. 
  3. Meisser, Morgan. “Choosing Safe Ingredients in Baby Skin Care Products.” Healthline, 12 Nov. 2020, www.healthline.com/health/baby/baby-skin-care-ingredients#choosing-safe-products. Accesat la 28.08.2024 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016