Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa ai simtul umorului

Sa ai simtul umorului
Cat de important este! |n timp ce ne luptam cu viata – si poate fi o lupta – avem nevoie sa pastram un simt al proportiei. Ceea ce facem si ceea ce luam in serios poate fi adesea atat de departe de realitate incat este amuzant. Ne impotmolim in fleacuri, ne pierdem in detalii nesemnificative in asemenea masura, incat viata poate trece pe langa noi si nici nu ne dam seama. Lasand la o parte lucrurile care nu au intr-adevar importanta, ne putem intoarce la drumul cel bun. Si cel mai bun mod de a face asta este prin umor – razand de noi, de situatia noastra, dar niciodata de altii. Sunt la fel de pierduti ca si noi si n-au nevoie sa radem de ei. Ne impiedicamde chestii precumgrija despre ce cred vecinii; ne preocupam de lucruri pe care nu le avem sau lucruri pe care nu le-am facut: „A, nu am spalat masina de doua saptamani si e mizerabila, iar cei de alaturi si-au spalat-o ieri, asa ca parem de-a dreptul neglijenti!“ Daca vreodata credem ca am devenit asa, atunci trebuie sa ne bufneasca rasul. Viata trebuie traita. Bucura-te de razele soarelui, de lucrurile importante – nu te ambala pentru ca ai scapat ouale pe jos in supermarket. A gasi puterea sa razi de tine si de situatiile in care te afli are un dublu efect pozitiv. Mai intai, alunga tensiunea si ajuta la recapatarea unui simt al masurii; in al doilea rand are un real efect pozitiv fizic, cat si mental. Rasul provoaca eliberarea endorfinelor, ceea ce te face sa te simti mai bine, dandu-ti, totodata, o viziune mai buna asupra vietii. Asta nu inseamna sa spui glume tot timpul sau sa rezolvi jocuri de inteligenta. Inseamna mai mult sa fii in stare sa vezi partea haioasa in orice situatie intalnita pe parcursul vietii – exista intotdeauna ceva umor in toate. Candva mi-am revenit dupa un serios accident de masina. Eram intr-o rezerva de spital si aveam dureri mari. Dupa ce mi-am recapatat cunostinta, am spus cateva cuvinte „alese“ pentru a-mi descrie starea. |n timp ce faceam asta, a venit asistenta si a dat perdeaua la o parte la fix ca sa vad o calugarita ce statea afara.* Am incremenit si apoi mi-am cerut scuze imediat. M-a privit solemn, mi-a facut cu ochiul si a spus incet: „E-n ordine, si mie mi s-a intamplat sa vorbesc asa sau chiar mai rau“. Daca observi orice aspect al comportamentului uman poti vedea ridicolul din toate. |nvata sa gasesti partea hazlie in orice. Este cea mai buna tehnica pentru eliberarea instantanee a stresului, pentru dizolvarea anxietatii si indoielii. Incearca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0