Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Somn usor: 7 sfaturi pentru a avea un somn sanatos

de Sunt Fericita la 2023-03-06
Somn usor: 7 sfaturi pentru a avea un somn sanatos
Somnul este una dintre cele mai importante necesitati ale corpului uman pentru a mentine o viata sanatoasa. Studiile arata ca oamenii care dorm mai putin de 7-8 ore pe noapte au un risc crescut de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea, bolile de inima si chiar depresia. Din pacate, in timp ce somnul este esential pentru sanatatea noastra, multi oameni nu acorda o atentie adecvata acestuia, dormind mai putin decat ar trebui sau suferind de tulburari de somn.


In acest articol, vom discuta despre importanta somnului si vom oferi 7 sfaturi pentru a ajuta la promovarea unui somn sanatos.
 
Importanta somnului pentru sanatatea noastra
 
Somnul este important pentru sanatatea noastra fizica si mentala. In timpul somnului, corpul nostru repara si regenereaza celulele si tesuturile. De asemenea, somnul ajuta la consolidarea amintirilor si imbunatateste functionarea creierului. Lipsa somnului poate afecta memoria, atentia si capacitatea de a lua decizii.
 
De asemenea, somnul adecvat este esential pentru sanatatea fizica. Studiile arata ca oamenii care dorm suficient au un risc mai mic de a dezvolta diabet, obezitate, hipertensiune arteriala si alte boli de inima. Somnul adecvat ajuta, de asemenea, la mentinerea unui sistem imunitar sanatos, ceea ce poate ajuta la combaterea infectiilor si bolilor.
 
Iata 7 sfaturi care va pot ajuta sa aveti un somn mai sanatos:
 
Stabiliti o rutina de somn: Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a va asigura ca aveti un somn sanatos este sa aveti o rutina de somn stabila. Incercati sa va culcati si sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi, inclusiv in weekend. Acest lucru va ajuta corpul sa se obisnuiasca cu un program regulat si va imbunatati calitatea somnului.
 
Creati un mediu linistit: Asigurati-va ca dormitorul dvs. este un mediu linistit si confortabil. Reduceti nivelul de zgomot si lumina din camera si asigurati-va ca temperatura este confortabila.
 
Evitati stimulantii inainte de culcare: Consumul de cafea, ceai, bauturi energizante sau alcool inainte de culcare poate perturba somnul. Incercati sa evitati aceste bauturi cu cel putin cateva ore inainte de culcare.
 
Fara ecrane: Ecranele emite lumina albastra care poate afecta ritmul circadian al corpului. Incercati sa evitati utilizarea dispozitivelor electronice cu cel putin o ora inainte de culcare. Inlocuiti timpul de ecran cu activitati relaxante, cum ar fi cititul unei carti.
 
Efectuati exercitii fizice regulat: Exercitiile fizice regulate pot ajuta la imbunatatirea somnului. Incercati sa faceti exercitii fizice cu cel putin cateva ore inainte de culcare pentru a va ajuta sa va relaxati si sa va obositi.
 
Reduceti stresul: Stresul poate afecta somnul. Incercati sa gasiti modalitati de a reduce stresul inainte de culcare, cum ar fi practicarea meditatiei sau a yoga.
 
Urmati o dieta echilibrata: O dieta echilibrata poate ajuta la imbunatatirea somnului. Incercati sa evitati alimentele grele sau picante inainte de culcare si consumati alimente care contin triptofan, cum ar fi laptele, pentru a va ajuta sa adormiti

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0