Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sustine-ti partenerul de viata

Sustine-ti partenerul de viata
Numai pentru ca suntem un cuplu de mult timp, nu inseamna ca suntem siamezi si ca trebuie sa gandim la fel, sa facem la fel, sa reactionam la fel. Am observat ca cele mai reusite relatii sunt cele in care cuplul este puternic in doi, dar si separat. Cele mai bune relatii sunt cele in care amandoi isi sprijina interesele chiar si atunci cand acestea nu coincid. A-ti incuraja partenerul si planurile lui inseamna ca tu insuti esti destul de echilibrat incat sa nu fii gelos, neincrezator sau ranchiunos. Trebuie sa fii pregatit ca el sa fie independent, puternic poate chiar intr-o lume diferita de a ta. Poate fi dificil. Poate fi un adevarat test despre cat de mult iti pasa si cat de protector esti. Cu cat dai/permiti/tolerezi/incurajezi mai multa libertate, cu atat vei primi mai mult in schimb. Daca un partener simte ca se bucura de incredere, se simte incurajat, este mai putin probabil sa calce pe de laturi sau sa vrea sa plece, simtindu-se incorsetat sau inchis. Cu cat esti mai incurajator, cu atat mai mult se va simti tratat cu blandete, si asta e bine. Dar daca nu esti de acord cu ce vrea sa faca? Atunci trebuie sa te uiti la ale tale. Vezi tu, el e o fiinta separata si are dreptul sa faca tot ce-si doreste – presupunand ca nu este dureros pentru tine si nu-ti afecteaza serios relatia (cum ar fi sa se culce cu altcineva sau sa comita o crima). Rolul tau este de a-l incuraja. E posibil sa fie nevoie sa te intrebi de ce acel lucru e atat de greu de acceptat. Asta poate are mai multa legatura cu tine decat cu celalalt. Intreaba-te – daca face asta, daca merge mai departe, ce se poate intampla mai rau? Iti distruge podeaua, o parte a gradinii, cheltuie bani pe ceva ce tu nu vrei, nu prea e acasa saptamanal. Compara astea cu gandul ca te paraseste sau ca traieste cu sentimentul frustrarii si nefericirii. Ce e mai rau? Desigur, numai pentru a spune ca vrea sa faca ceva nu inseamna ca si face. Unii foarte incapatanati o vor face totusi numai pentru ca tu ai ceva impotriva. Spune „da“ si s-ar putea sa nu mai faca nimic in final. Uitam ca partenerul nostru este o entitate separata. Uitam ca si el are visuri si planuri, si ambitii neimplinite. Este treaba ta sa-l incurajezi sa-si gaseasca drumul, sa-si implineasca acele ambitii, sa-si forteze limitele. Sa fie intreg, satisfacut si implinit. Nu e treaba noastra sa-l demoralizam, sa-i ridiculizam aspiratiile, sa-i dispretuim planurile, sa radem de ambitiile lui. Nu e treaba noastra sa-l descurajam, sa-i taiem entuziasmul, sa-i punem piedici sau sa-l restrictionam in vreun fel. Rolul nostru este de a-l sprijini.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0