"Semintele de schinduf (Trigonella foenum-gracum) sunt folosite de multa vreme in India, Africa si Orientul Mijlociu pentru tratarea problemelor gastrointestinale, a gutei, ranilor, hiperlipidemiei si a diabetului. Cercetarile clinice din anul 1939 arata ca schinduful ajuta la normalizarea modalitatii prin care corpul absoarbe si foloseste glucoza.
Semintele contin un tip de fibre rare care formeaza un gel in stomac, reducandu-i capacitatea de absorbtie a zaharului si grasimilor. De asemenea, gelul face ca stomacul sa se simta plin mai repede si pentru mai mult timp, ceea ce contribuie la scaderea greutatii.
In medie, in cazul participantilor la experimentele clinice cu schinduf, nivelul glicemiei in conditii de repaus alimentar a scazut cu 30%, nivelul glucozei in sange dupa masa s-a redus cu 20-35% si hemoglobina A1C s-a redus cu 12% (Testul A1C este un indicator al gravitatii diabetului care masoara nivelul mediu al moleculelor de zahar care s-au fixat pe globulele rosii.) Intr-unul din studii la participanti s-a observat o reducere cu 54% a nivelului glucozei in urina.
Alte experimente clinice au demonstrat ca schinduful poate reduce nivelul colesterolului total, al LDL si al trigliceridelor, in special in cazul persoanelor suferind de boala coronariana si diabet de tip II. Pe scurt, aceasta planta i-ar putea ajuta pe diabetici sa reduca atat nivelul glicemiei, cat si pe cel al lipidelor din sange.
Cu toate acestea, nu toate vestile sunt bune. Pentru a obtine efectele mentionate, unii participanti la studii au fost nevoiti sa consume cantitati mari de planta – 100 de g pe zi, care are un gust foarte amar si confera un miros neplacut transpiratiei si urinei. In plus, schinduful poate declansa unele efecte secundare, precum colici, diaree, balonare si alte dereglari gastro-intenstinale.
Insa un extract obtinut de curand elimina unele efecte secundare (mai exact gustul si mirosul) si concentreaza ingredientul activ, ceea ce face posibila administrarea in doze mai mici. Totusi, schinduful, ramane contraindicat in anumite cazuri. Din cauza continutului ridicat de fibre, el poate afecta absorbtia altor medicamente (precum anticoagulantele, inhibitorii MAO si medicamentele hipoglicemiante), alterandu-le eficienta."
Mai multe leacuri, remedii si solutii care se afla la indemana noastra pentru a vindeca diabetul, doar in ghidul "7 modalitati de a invinge diabetul".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 1.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!