Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Desertul vedeta al verii 2015: Parfait cu lamaie

Desertul vedeta al verii 2015: Parfait cu lamaie
de la 2015-07-15
Desertul vedeta al verii 2015: Parfait cu lamaie

Te gandesti de ceva timp sa prepari un desert rapid, delicios si racoritor pentru familia ta, insa nu ai gasit inca reteta perfecta? Incearca parfait cu lamaie!


Simplu de preparat si extrem de racoritor, reteta de parfait cu lamaie este reteta ideala pentru zilele calduroase de vara.

Ai nevoie de:
300 ml frisca
6 oua - de la 5 vei folosi doar galbenusurile
2 lamai
100 gr zahar pudra
1 foaie de gelatina
50 ml limoncello
frunze de menta

Pentru realizarea sosului de zmeura mai ai nevoie de: 500 gr zmeura, 75 gr zahar puda

Cum se face:
Amesteca intr-un vas adanc ouale (un ou - galbenus + albus si galbenusurile de la celelalte cinci oua), 100 gr zahar pudra, coaja rasa de la doua lamai si doua linguri de zeama de lamaie si pune-le la foc mic. Amesteca ingredientele cu telul pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, iar apoi muta crema obtinuta intr-un bol si las-o la racit.

Intre timp, da in clocot 50 de ml de limoncello, pe care de asemenea il vei lasa apoi sa se raceasca, iar apoi adauga gelatina in acelasi vas, cand este usor caldut. Rasturnati limoncello peste compozitia din oua si amestecati bine.

Ocupati-va apoi de frisca - o bateti pana devine tare si adaugati-o peste compozitie in trei straturi.

Este indicat sa aveti forme speciale, in care sa rasturnati compozitia, in strat uniform, iar apoi tineti-le la congelator pentru cateva ore. In acest timp va puteti ocupa de sosul de zmeura: puneti zmeura si zaharul intr-ul bol si mixati bine, iar apoi strecurati sosul obtinut si puneti-l la frigider.

Sosul il veti pune separat pe farfurie, cu rol estetic. De asemenea, frunzele de menta au rol decorativ.

Pofta buna!




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Desertul vedeta al verii 2015: Parfait cu lamaie"



8 + 9 =

Cele mai citite articole

Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...
Stresul este denumit si boala secolului, afectiunea care ne marcheaza pe cei mai multi dintre noi, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0