Nu e simplu sa incepi si sa construiesti o afacere. Trebuie sa fii in stare „ramai la carma“ nu numai la bine, dar si la rau. Trebuie sa intrunesti zece calitati care te vor ajuta.
1. Viziune – daca nu stii clar cum vrei sa arate lumea ta, va fi greu sa creezi ceva. Gandeste-te la cele mai fine detalii; da-le viata. 2. Hotarare – vrei sa faci chestia asta, nu-i asa? Alunga orice indoiala, inainte de a porni la drum. De obicei, odata ce te-ai bagat in ceva, e greu sa mai faci cale intoarsa. 3. Sanatate – cand muncesti pentru tine, nu-ti poti permite concedii medicale. 4. Sanatate mintala – desi multi iti vor spune ca esti nebun, tu nu trebuie sa fii asa! Este stresant sa incepi o afacere si ai multe de indurat. 5. Dragoste – chiar daca esti barbat, vei avea nevoie de un umar pe care sa plangi. O sa te ia cand cu cald, cand cu rece. Te vei simti insa mult mai bine, daca vei avea pe cineva cu care sa imparti toate astea. 6. Bani – inevitabil, va dura mai mult decat crezi pana cand vei lua primul salariu. Cu cat este mai mare rezerva de bani lichizi, cu atat mai mult poti astepta pana cand afacerea ta va merge in castig. 7. Flexibilitate – de obicei, cand incepi o afacere, tu esti singurul angajat. Asta inseamna ca tu faci cafeaua, tu speli toaleta si tot tu duci si gunoiul. 8. Umor – vei face unele greseli; toti le facem. Daca nu le iei in serios, inveti repede si mergi mai departe, vei ramane in picioare. 9. Precautie – uneori, este usor sa identifici oportunitatile si greu sa reperezi pericolele. Trebuie sa fii precaut, asumandu-ti totusi niste riscuri. 10. Generozitate – cand te bucuri de succes, investeste in cei care l-au facut posibil. Petreceri, cadouri de multumire, mici atentii pentru tine si familia ta: vei avea astfel senzatia ca efortul nu este in zadar. Cand gasesc ragazul de a reflecta, multi viseaza sa-si faca o firma. Majoritatea insa descopera ca realitatea este mult mai dura. Ca sa muncesti pentru tine si probabil chiar sa angajezi oameni, trebuie sa dai dovada de unele calitati. Pe langa punctele tari de mai sus, trebuie sa fii pasionat de ceea ce ti-ai pus in plan. Unii sunt in stare sa transforme un hobby intr-o afacere. Altii incearca, dar isi dau seama ca hobby-urile devenite meserie isi pierd repede farmecul. Urmatoarele indicii te-ar putea ajuta sa-ti dai seama daca hobby-ul tau ar putea deveni munca ta de zi cu zi. Afacerile-hobby functioneaza perfect daca: ? sunt multi cei care-ti impartasesc pasiunea pentru tot felul de chestii; ? articolele sau echipamentele speciale sunt greu de gasit; ? este vorba de reviste sau website-uri dedicate pasionatilor; ? esti deja un nume in domeniul respectiv; ? interesul este in crestere, nu in scadere.Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!