Reactiile alergice se manifesta prin senzatie de arsura, prurit, sensibilitate a lamei unghiale, eritem (inrosire) si edem. (...), explica dr. Anca Raducan, medic specialist dermatolog.
Mai mult, femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea ojei deoarece expunerea la toluen poate afecta dezvoltarea fatului. Totodata, substanta este asociata cu multe probleme de sanatate, precum anemie, probleme renale sau ale ficatului.
O alta substanta, formaldehida, este clasificata ca si substanta cancerigena care irita sever tractul respirator, pielea si ochii.
Hidroxidul de aluminiu, o alta substanta controversata, se acumuleaza in timp in organism, numeroase studii stiintifice asociindu-l cu prezenta bolilor neurodegenerative, una dintre acestea fiind chiar dementa.
In plus, folosite o perioada lunga de timp, unghiile false deterioreaza unghiile naturale, deoarece acestea din urma sunt acoperite cu o serie de substante ce nu se pot evapora.
"Incercati sa folositi unghii false pe o perioada cat mai scurta, iar dupa indepartarea lor este recomandat sa faceti o pauza lunga, in care sa dati timp unghiilor sa se refaca. In aceasta perioada evitati aplicarea ojei, apa fierbinte, folosirea detergentilor si pilirea excesiva. Puteti aplica lac intaritor, care sa refaca suprafata deteriorata a unghiei si ulei de argan seara la culcare, pentru hidratarea unghiilor uscate, casante.”, mai spune medicul.
Sursa: APC Romania
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Strategia Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership
Strategia Business4Edu – Educatie cu mindset de leadership va ofera instrumente clare pentru a transforma procesul de invatare intr-o experienta mai placuta mai eficienta si mai relevanta pentru copii si pentru comunitatea scolara In acest moment lucrarea & 39;Strategie Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership& 39; este in curs...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
