1. Cum sa curatam casa si sa o dezinfectam pentru a ne feri de imbolnavire?
Este bine cunoscut faptul ca o casa curata tine bolile la distanta, astfel fiind necesar un program de curatenie si dezinfectie ceva mai frecvent si mai drastic decat pana acum.
Cu alte cuvinte nu lasati pe maine ce puteti curata chiar azi deoarece numai asa veti putea tine la distanta virusurile si bacteriile care ne pot da atata bataie de cap. Si cum cel mai usor este sa prevenim, parca suna mai bine un program de curatenie generala decat o vizita la doctor si o lista lunga de medicamente.
2. Care sunt locurile din casa care trebuie cel mai des dezinfectate si cur??ate?
Din pacate lista locurilor care trebuie atent curatate este extrem de lunga insa cum nu putem trai sub un clopot de sticla si neputandu-ne dedica intreaga activitate curateniei (lipsta de timp, chef, etc) merita sa le enumeram pe cele mai importante. Se crede in mod eronat ca baia ar fi locul cel mai populat de germeni insa realitatea este ca bucataria datorita umiditatii si a temperaturilor mai mari creaza un climat minunat pentru inmultirea si traiul in voie a germenilor.
Cu alte cuvine curatenia trebuie inceputa din bucatarie!
Tocatorul de bucatarie, buretelul de vase, frigiderul, chiuveta de vase sunt locuri care merita o atentie deosebita cand vine vorba de curatare si dezinfectie. In alta ordine de idei baia trebuie si ea curatata cu simt de raspundere.
Printre locurile cele mai populate de microbi se afla cada si cabina de dus iar in mod surprinzator periuta de dinti reprezinta unul din obiectele cele mai murdare din casa (schimbati des periuta de dinti).Covoarele reprezinta locul ideal unde se pot ascunde marea majoritate a germenilor si microorganismelor daunatoare pentru organism.
Nu ar fi rau ca periodic sa duceti toate covoarele si carpetele la curatatorie deoarece numai cu aspiratorul nu se pot indeparta toti microbii. Si nu in ultimul rand patul ascunde numerosi microbi fiind necesara schimbarea lenjeriei de pat saptamanal.
3. Cu ce produse curatam clanta usilor, manerul ferestrelor, telecomanda, telefonul mobil, cheile de al casa etc?
In ceea ce priveste curatarea manerului ferestrelor, clanta, telecomanda, telefonul mobil si cheile, acest lucru se poate face cu ajutorul spirtului. De asemenea exista in comert o serie de produse destinate situatiilor in care nu avem apa si sapun pentru spalarea si dezinfectarea mainilor. Aceste produse se preteaza curatarii si dezinfectiei obiectelor de mai sus.
4. Cum trebuie sa ne comportam cand venim de afara? (descaltat de ghete sau pantofi, spalat pe maini, dezinfectat cu spirt etc) Ce mai trebuie sa facem?
In momentul in care intram in casa este extrem de important sa ne descaltam deoarece in acest fel evitam introducerea in casa a microbilor adusi de afara prin intermediul pantofilor. Chiar inainte de a intra in casa este bine sa avem un covoras pe care sa ne stergem picioarele deoarece si asa minimalizam sansa de a introduce mizeria in casa. Urmatorul gest pe care trebuie sa il facem si cu care trebuie familiarizati si copiii este spalatul pe maini cu apa si sapun. Venim in contact cu numeroase obiecte care reprezinta de fapt surse de microbi: bara din autobuz, clantele diferitelor usi, ziarul rasfoit in graba la metrou, etc. Astfel spalatul pe maini este de mare importanta in evitarea bolilor. De asemenea dupa ce intram in casa este bine sa ne schimbam in haine de casa evitand statul pe pat in hainele de strada.
5. Hainele se spala la temperaturi mai ridicate decat de obicei, pentru a omori eventualii virusi pe care ii luam pe imbracaminte si ii aducem in casa?
In primul rand regula de aur a spalatului la masina spune ca nu se spala hainele la gramada. Cu alte cuvinte lenjeria intima se spalat separat la peste 60 de grade deoarece aceasta este o sursa importanta de bacterii. Lenjeria de pat de asemenea se spala separat la 90 de grade fiind indicata spalarea acesteia saptamanal. Pentru a tine departe microbii de masina de spalat este bine sa se aeriseasca dupa fiecare spalare cuva deoarece prin inchiderea usii se creaza un mediu umed propice pentru multiplicarea microbilor. De asemenea nu uitati sa spalati si sertarul pentru detergent al masinii de spalat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"