Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Alimente recomandate in special femeilor care alapteaza

de Sunt Fericita la 2019-02-18
7 Alimente recomandate in special femeilor care alapteaza
O dieta sanatoasa este extrem de importanta pentru noi toti, insa femeile care alapteaza trebuie sa acorde o importanta majora alimentelor pe care le consuma. Produsele alimentare trebuie sa fie benefice atat pentru ele, cat si pentru bebelus. Iata ce alimente sunt recomandate pentru femeile care alapteaza, imediat dupa nastere!


Alimentele bogate in vitamine si nutrienti nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica deoarece ele iti ofera sursa de energie si sanatate de care ai nevoie pentru intreaga zi. Dieta zilnica a femeilor care alapteaza este cu atat mai pretentioasa cu cat trebuie sa tina cont de beneficiile pe care alimentele le aduc micutului bebelus. Iata ce recomanda specialistii:
 
Somon. Acest tip de peste este unul dintre cele mai bune alimente pentru femeile care alapteaza. Somonul contine o cantitate mare de acizi grasi omega 3 si, chiar daca si laptele matern contine omega 3, o data cu consumul de somon se suplimenteaza  doza pentru bebelus.
 
Legume. Pe langa gama variata de legume proaspete, mamicile care alapteaza ar trebui sa consume mai des si fasolea, mai ales cea cu bob negru ori rosu inchis deoarece contine proteine vegetale, dar si o cantitate ridicata de fier.
 
Produse lactate care nu contin multe grasimi. Branza, iaurt sau lapte toate sunt indicate pentru dieta alimentara a femeilor care alapteaza. Pe langa faptul ca aduc un aport de vitamine si proteine, produsele lactate contin si o cantitate ridicata de calciu, exact ce bebelusul are nevoie pentru a-si dezvolta oase puternice.
 
Carne slaba de vita. In momentul in care alapteaza, femeile consuma foarte multa energie, motiv pentru care au nevoie de alimente bogate in energie pentru a se incarca nutritional. Carnea de vita slaba este un ajutor deoarece contine o cantitate ridicata de fier, atata cat mamica are nevoie pentru a-si creste nivelul de energie. 
 
Orez brun. Slabitul brusc imediat dupa nastere poate duce si la scaderea calitatii si a cantitatii laptelui matern, asa ca daca iti doresti sa slabesti sanatos dupa sarcina, atunci consuma mai des orez brun. Acesta te va ajuta sa tii sub control silueta, dar si sa ii oferi bebelusului toti nutrientii de care are nevoie.
 
Portocale. O sursa bogate de vitamina C, portocalele vor ajuta proaspata mamica sa se mentina in forma si sa aiba energia necesara pentru cel mic.
 
Afine. Ramanem tot la fructe si amintim de consumul de afine in timpul alaptarii. Acestea sunt bogate in antioxidanti si mai mult de atat sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale. Consumul de doua ori pe zi de afine vor ajuta mamica sa isi mentina un nivel de energie ridicat pe intreaga zi.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0