Branzeturile moi si laptele nepasteurizat – Laptele insuficient pasteurizat, carnea gatita necorespunzator sau branza pot determina aparitia Listeriozei, o afectiune ce se manifesta in cazuri frecvente la nou-nascuti, femeile insarcinate si persoanele cu sistem imunitar scazut. Branzeturile care trebuie evitate sunt in special cele cu mucegai, Camembert si Brie.
Ficatul – Este o sursa importanta de fier pentru organism, insa acesta contine si o cantitate bogata de vitamina A si trebuie consumat cu moderatie. In doze mari, vitamina A poate duce la aparitia unor malformatii congenitale ale fatului, dar si la afectiuni hepatice ale viitoarei mamici.
Pestele este bogat in proteine, iar acizii omega 3 pe care ii contine pot aduce multiple beneficii dezvoltarii bebelusului, insa mare atentie la nivelul de mercur! Cu cat pestele este mai mare, cu atat acesta va contine o cantitate mai mare de mercur. Pe lista pestilor ce cresc riscul supradozarii cu mercur se afla rechinul, peste spada, tonul si macroul regal. In plus, acestia au un risc mai mare de a produce toxiinfectii alimentare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI - EDITIE REVIZUITA
EDITIE REVIZUITA 2021 - Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizarea in invatamantul prescolar Lucrarea ofera solutii practice si punctuale cu ajutorul carora poti obtine punctaj maxim la examenul de tiltularizare Axata pe experienta examenelor de titularizare precedente procente de promovabilitate ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ceaiul verde este considerat un aliat al sanatatii, consumat cu moderatie Consumul excesiv al acestui tip de ceai poate duce la absorbtia deficitara a acidului folic in timpul sarcinii si deci, la instalarea afectiunilor corelate cu lipsa acestei substante nutritive, printre care si anemia.
Mancarea de tip fast food - nu este sanatoasa pentru nimeni, cu atat mai mult acest lucru e valabil in cazul femeilor insarcinate. Preparatele din aceasta categorie au un continut ridicat de grasimi, sodiu, sare si alti aditivi nocivi. E adevarat ca in timpul sarcinii, orice viitoare mamica are nevoie de un surplus caloric de aproximativ 300 de calorii, insa exista alternative mult mai sanatoase, bogate in fibre si vitamine, precum fructele și legumele. Astfel, e recomandat ca produsele tip fast food sa fie inlocuite cu fructe si legume ce asigura atat aportul energetic, cat si nutrientii necesari: morcovi, nuci, avocado, spanac, mango si ardeiul rosu.
Cofeina - Cofeina poate ajunge prin placenta din organismul mamei la fat si afecta bataile inimii si respiratia acestuia. In general, specialistii recomanda evitarea cofeinei in primul trimestru de sarcina, iar in al doilea si al treilea consumul a cel mult 300 de miligrame de cofeina. 300 de miligrame cofeina reprezinta echivalentul a 4 cesti de cafea, 6 cani de ceai verde.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.21
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole