Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand sa apelezi la un camin de batrani?

de Sunt Fericita la 2022-10-18
Cand sa apelezi la un camin de batrani?
Nu este o decizie usoara sa iti cazezi parintii sau bunicii intr-un camin de batrani, insa aceasta se poate dovedi necesara in anumite cazuri. Batranetea aduce cu sine o stare de fragilitate care poate deveni fatala daca nu se iau masuri din timp pentru a preveni accidentarile sau agravarea starii de sanatate. Afla din articolul nostru cand este momentul sa apelezi la un camin de batrani.


Cand sa iti cazezi rudele intr-un camin de batrani?
 
Fie ca este vorba despre seniori independenti, semi-independenti sau care trec printr-o perioada de recuperare in urma unei interventii chirurgicale, ii poti caza in cel mai bun camin de batrani din Bucuresti atunci cand observi aparitia anumitor semne. 
 
Pachetele medicale personalizate care sunt oferite intr-un astfel de loc le pot prelungi viata, in timp ce programele menite sa-i integreze in comunitate le pot imbunatati sanatatea mentala. Iata cateva dintre semnalele ce nu trebuie ignorate: 
 
1. Apar accidentari tot mai frecvente
 
Un varstnic care locuieste singur la domiciliu ar putea intampina din ce in ce mai des probleme in deplasare sau tulburari de memorie. Starile de ameteala sau confuzie pot provoca accidentari din care rezulta fracturi sau alte tipuri de leziuni, iar independenta seniorului in cauza va avea mult de suferit. 
 
Atunci cand ajung sa depinda de ajutorul membrilor familiei, varstnicii se simt neputinciosi, confuzi si deseori indurerati. Cu toate acestea, viata lor este pusa in pericol de catre caderile frecvente sau pierderile temporare de memorie, cand nu mai stiu unde se afla sau ce i-a adus acolo. Daca observi astfel de evenimente, este momentul sa apelezi la ajutorul unei echipe de profesionisti.
 
2. Observi ca se retrag din societate
 
Perioada dupa pensionare aduce cu sine atat o stare de confuzie, cat si un sentiment general de neliniste, din cauza lipsei de activitate. Multi varstnici ajung sa aiba un stil de viata sedentar si isi parasesc din ce in ce mai rar locuinta. Acest lucru poate conduce catre obezitate sau declansarea anumitor probleme de sanatate cum ar fi chiar insuficienta cardiaca. 
 
Din cauza starilor de depresie sau anxietate, seniorii ajung sa se simt insingurati si aleg sa se indeparteze de familie. Tocmai pentru ca nu inteleg ce se intampla in aceasta etapa a vietii lor, acestia au cu atat mai multa nevoie sa faca parte dintr-o comunitate de oameni cu probleme similare. Un camin de batrani privat reprezinta un astfel de spatiu de siguranta, unde singuratatea cronica poate fi alinata. 
 
3. Sarcinile zilnice devin covarsitoare
 
Fie ca este vorba despre un varstnic perfect sanatos, fie ca acesta sufera de anumite afectiuni, odata cu inaintarea in varsta devine din ce in ce mai greu sa se ocupe de sarcinile casnice. Prepararea meselor zilnice, spalarea rufelor murdare sau curatatul podelelor sunt sarcini pentru care seniorul nu mai are energie, ceea ce cauzeaza o scadere in calitatea vietii pe care o traieste.
 
In special daca membrii familiei nu au timp sa se ocupe de astfel de sarcini pentru a-l ajuta pe varstnic, intr-un camin de batrani privat nu va mai trebui sa isi faca griji! O echipa de oameni bine pregatiti in domeniu vor prelua toate aceste sarcini, astfel incat fiecare rezident sa se poata bucura de hobby-urile sale, fara surse de stres.
 
 
Ia in considerare aceste aspecte si hotaraste ce e mai bine pentru seniorii din familia ta! 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0