Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Candidatii la un post sunt si ei oameni

de Sunt Fericita la 2014-06-20
Candidatii la un post sunt si ei oameni
Ca si mersul la dentist, uneori nu poti evita sa te intalnesti cu un recrutator. Unora experienta li se pare una utila, dar nu exista niciunul dintre noi care sa nu aiba vreo poveste, doua, trei despre povesti mai putin incantatoare. Vestea buna este ca exista si recrutatori eficienti si etici. Vestea proasta este ca sunt multe intamplari despre angajatori de cosmar care nu au iesit la suprafata.


In ochii celui care cauta o slujba, rolul recrutatorului este unul uman si tinde sa creeze mental cu acesta o relatie personala. Il vede, la o adica, drept un posibil coleg care ii da o mana de ajutor. Firma angajatoare insa are o altfel de pespectiva asupra lucrurilor, caci incearca sa excluda elementul uman din procesul de recrutare, lucru respectat si de unele firme de recrutare.
Recrutarea intra in categoria job-urilor de sales (vanzari). Ceea ce este si adevarat, si fals. Dar oare ne place termenul de vanzare a candidatilor? Candidatii nu sunt bunuri, actiuni, ci oameni. 
Majoritatea vor intelege ca tranzactia se face vizavi de abilitatile si experienta candidatului, asiguradu-se ca receptorul este constient de partile pozitive. Dar folosirea termenului vanzari poate avea consecinte negative si poate duce la un traseu periculos de diminuare a naturii individuale a candidatilor. Sa luam cateva exemple.
Unii clienti au cerinte minimale pe care le trimit la partenerii recrutatori. In mintea recrutatorului, abordarea nu este una calitativa, ci cantitativa, iar candidatii devin unitati, si nu oameni. Clientul primeste zece candidati, dintre care sase sunt de o calitate indoielnica.
Si mai ciudat este insa cand personalitatea sau deciziile candidatului sunt proiectate asupra recrutatorului. Un candidat primeste o oferta, pe care angajatorul o retrage. Si candidatul, si recrutatorul vor fi dezamagiti. Daca un candidat isi retrage oferta, angajatorul crede ca recrutatorul este de vina.
Dar candidatii sunt oameni. Au propria minte, au viata lor, familii, cariere etc. De aceea trebuie tratati cu respect. Nu sunt numere si recrutatorii nu sunt papusari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre job

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0