Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retelele de socializare te pot ajuta in cariera

Retelele de socializare te pot ajuta in cariera
Toma Caragiu avea o sceneta numita ''N-ai pe cineva...'', in care vorbea despre reteaua de cunostinte prin care oamenii isi rezolva problemele sau isi gasesc joburi. Astazi lucrurile stau tot asa, insa reteaua sociala s-a mutat si pe internet, acolo unde se pot forma comunitati de oameni cu aceleasi pasiuni si unde contactele se fac mult mai rapid si usor. Iata cateva moduri in care retelele sociale te pot ajuta in cariera...


Fie ca esti la un punct de cotitura in cariera si simti nevoia sa iti schimbi domeniul de activitate, fie ca vrei numai sa iti schimbi locul de munca sau sa avansezi, reteaua sociala din care faci parte poate juca un rol important in viitorul tau. Este vorba despre oamenii pe care ii cunosti sau pe care i-ai putea intalni, cel putin online.
Atunci cand iti creezi un profil intr-o retea de socializare, il poti face in asa fel incat sa fie axat pe latura ta profesionala. Partea buna e ca toate informatiile pe care le scrii acolo vorbesc despre tine si despre ce faci, pot fi considerate un fel de cv mereu online, care poate fi consultat in orice moment. Ai grija insa ca profilul tau aibe un aspect profesionist, iar continutul la fel. De exemplu, LinkedIn te lasa sa creezi un profil profesional, gratuit, in care poti include si fisiere care sa iti ateste competentele. Atat de discutatul Facebook poate fi folosit in aceeasi masura; nu trebuie neaparat sa te imprietenesti cu sute de necunoscuti - optiunea de subscribe ii va tine la curent cu munca si dezvoltarea ta.
Atunci cand te-ai hotarat sa faci o schimbare in cariera, anunta acest lucru in reteaua de socializare pe care o folosesti. Daca raspandesti vestea, vei primi si sfaturi sau ponturi importante. Un mod ceva mai agresiv este folosirea mesajelor private sau a emailurilor, insa nu toata lumea le agreaza.
A fi intr-o retea de socializare inseamna si o mare oportunitate de a cunoaste cat mai multa lume din domenii la care poate nu te-ai gandit; poti vedea si cum functioneaza altii in posturi asemanatoare cu al tau. Urmareste oameni cu acelasi traseu profesional ca al tau, aflati fie pe acelasi nivel ierarhic, fie mai sus.
Prin prietenii tai iti poti face ale cunostinte. Un amic al unui fost coleg de liceu iti poate deveni partener intr-o afacere noua. Si beneficiile unei retele de socializare nu stau numai in lista de prieteni si cat de importanti sunt acestia din punct de vedere al carierei tale. Atunci cand ai o legatura normala si pozitiva cu cineva din lista, poti oricand sa pui o vorba buna pentru acea persoana, iar ea poate face la fel. Este un fel de ajutor reciproc, cam rar intalnit in relatiile de birou.
In final, daca ai un profil activ pe care se vede ca te preocupa domeniul tau de activitate si ca vrei sa avansezi in mod serios, atunci e posibil chiar ca un potential angajator sa te gaseasca pe tine si nu invers.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retele de socializare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre job

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cariera

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0