Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum indepartezi petele de sare de pe pantofi

de Sunt Fericita la 2018-12-11
Cum indepartezi petele de sare de pe pantofi
In plina iarna, incaltamintea este prima care are de suferit din cauza gerului de afara, dar si din cauza petelor de sare de pe suprafata acestora. Petele sunt inestetice si daca nu sunt curatate in timp util pot afecta starea materialului. Iata ce sa faci pentru a indeparta urmele de sare de pe ghete!


Strazile si trotuarele acoperite cu zapada ingreuneaza traficul, motiv pentru care, pentru a topi gheata si zapada de pe asfalt se foloseste clorura de sodiu (sare) carburant de calciu si carburant de magneziu. Aceste substante lasa pete pe haine si bineinteles pe incaltaminte, iar daca nu sunt curatate in timp util, acestea pot deteriora suprafata materialului. De preferat, pentru a se indeparta usor este sa cureti substanta imadiat cum ai ajuns acasa. Iata si cum sa faci:
 
Amesteca o lingurita de otet de mere cu 250 ml de apa rece, umezeste un disc demachiant ori o bucata de vata in solutia pe care ai preparat-o si curata usor suprafata pantofilor. Datorita acidului acetic din otet, depozitele de sare se dizovlva foarte usor fara sa afecteze aspectul pielii. Imediat dupa ce ai curatat incaltamintea si nu mai este nicio forma de sare, lustruieste foarte bina incaltamintea cu o carpa uscata, de preferat o carpa din bumbac.
 
Amestecul din otet este recomandat pentru incaltamintea din piele normala si piele ecologica.  Pentru protejarea ghetelor sau cizmelor este indicat ca dupa fiecare curatare sa folosesti un produs de intretinere specific tipului de piele.
 
Cum indepartezi sarea de pe cizmele UGG
 
Incaltamintea UGG este de regula cu blana si se pateaza la fel de usor cu sare pe timpul iernii. Se poate curata la fel cu aceeasi solutie cu otet, dar este indicat sa acorzi o atentie mai mare materialului deoarece solutia cu otet poate schimba culoarea initiala a cizmelor daca este folosita intr-o cantitate prea mare.
 
Dupa ce ai indepartat petele de sare este indicat sa lasi cizmele sa se usuce la aer, departe de orice sursa de caldura. Daca petele persista, atunci este recomandata o solutie speciala din comert pentru intretinerea acestui tip de incaltaminte.
De asemenea, atat pentru curatarea ghetelor din piele intoarsa, cat si pentru incaltamintea din blana este recomandat sa folosesti o perie moale, care sa nu deterioreze suprafata.
 
Cum indepartezi petele de sare de pe haine
 
Petele de sare se pot forma si pe haine, in special pe pantaloni daca acestia sunt purtati in cizme. Si in acest caz, pentru a evita deteriorarea materialului este indicat sa indepartezi sarea cat mai repede. Clateste cu apa rece pantalonii, daca acestia mai sunt inca umezi, iar daca petele s-au uscat deja, atunci lasa-I in apa pentru cateva ore pentru a se dizolva complet sarea. La final, pune in masina de spalat panatalonii si spala-i conform etichetei.

Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0