Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alegi suzeta in functie de varsta copilului

de Sunt Fericita la 2023-06-16
Cum sa alegi suzeta in functie de varsta copilului
Utilizarea suzetelor pot fi un lucru complicat. Unii bebelusi le adora din prima clipa, in timp ce altii scuipa suzetele si le refuza cu orice pret. Daca esti in cautarea unei suzete pentru copilul tau atunci te vom ajuta sa alegi suzeta potrivita pentru acesta, in functie de varsta si de nevoi.


Cand ii poti oferi suzeta bebelusului
 
Bebelusii se nasc dorind sa suga! La urma urmei, micutul tau are nevoie sa suga pentru a obtine substante nutritive. Dincolo de asta, suptul are puterea de a calma bebelusii, scazandu-le ritmul cardiac, tensiunea arteriala si nivelul de stres. Cercetarile arata ca suptul poate reduce chiar si plansul dupa injectii. Toate acestea sunt doar o parte din motivele pentru care ar trebui sa achizitionezi suzete bebelusi. 
 
Exista dovezi ca utilizarea suzetei are un impact redus asupra alaptarii in cazul bebelusilor sanatosi. Prin urmare, utilizarea suzetei poate fi facuta inca din primele zile de viata ale bebelusului.  
 
Mai mult, potrivit studiilor efectuate de Academia Americana de Pediatrie s-a descoperit ca folosirea suzetei in timpul somnului, in mod periodic, in primul an de viata al bebelusului, ajuta la prevenirea aparitiei sindromului mortii subite a sugarului.
 
De asemenea, Academia Americana de Stomatologie Pediatrica considera ca oferirea unei suzete bebelusi anatomice este mult mai benefica pentru bebelusi, prin comparatie cu obiceiul de a-si suge degetul. Acest lucru este motivat prin faptul ca obiceiul de a folosi suzeta este mai usor de oprit, in timp ce degetul mare este intotdeauna la indemana.
 
Cum alegi suzeta potrivita pentru bebelusul tau
 
In momentul in care alegi o suzeta pentru bebelus este important sa tii cont de mai multi factori astfel incat sa faci cea mai sanatoasa si sigura alegere.
 
In primul rand este important sa stii ca in momentul alegerii suzetei trebuie sa tii cont de varsta copilului. In cazul nou-nascutilor sunt indicate suzetele pentru 0-6 luni. Pentru bebelusii mai mari trebuie sa alegi suzete Bibs 6-18 luni. In momentul in care bebelusul depaseste varsta de 18 luni, indreapta-te spre suzete bebelusi inscriptionate cu 18+, aceasta insemnand ca este destinata copiilor de peste 18 luni.
 
In momentul in care achizitionezi o suzeta, asigura-te ca este compusa dintr-o singura bucata, cum sunt aceste suzete Bibs de la Melvelo.ro. Cele compuse din mai multe bucati pot fi dezmembrate de bebelus ceea ce creste riscul de sufocare in cazul in care inghite o componenta a acestora.
 
Cat despre forma tetinei, poti alege intre cele cu tetina sub forma de picatura, care reduce presiunea asupra dintilor si maxilarului, sustinand dezvoltarea corecta a acestora, si cele
Ortodontice. Acestea din urma sunt curbate in partea de sus pentru o potrivire naturala la palatul bebelusului si au un varf inclinat pentru o plasare usoara a limbii.
 
Urmatorul aspect de care trebuie sa tii cont este materialul din care suzeta este fabricata. Este indicat sa alegi una din cauciucuri naturale, precum latex sau silicon. Evita tetinele care contin alte materiale, pe langa acestea.
 
Cum sa-i oferi suzeta pentru prima oara unui bebelus
 
In primul rand, cumpara o suzeta conceputa special pentru varsta bebelusului. Apoi, dupa ce ai ales o anumita suzeta pentru bebelus, iar acesta o refuza, este important sa incerci si alte modele de suzete Bibs. Unii bebelusi prefera suzetele din latex, in timp ce altii le prefera pe cele din silicon. De asemenea, unii pot refuza o tetina ortodontica in favoarea uneia de tip picatura, sau invers. Fiecare copil este diferit, prin urmare este esential sa nu renunti dupa prima incercare.
 
Odata ce ai ales o suzeta, spal-o bine si dezinfecteaz-o prin fierbere. Apoi, dupa ce se usuca, pur si simplu pune-o in gura bebelusului la ora somnului. De cele mai multe ori bebelusii accepta cu placere suzeta la culcare. Daca micutul se impotriveste incearca sa i-o oferi cand este relaxat, spre sfarsitul unei mese.  
 
Daca micutul tau se fereste de suzeta, nu-ti face griji! In schimb, incearca un pic de psihologie inversa. Asta inseamna ca, in loc sa impingi suzeta in gura bebelusului tau de fiecare data cand o scuipa,  trage putin de suzeta de fiecare data cand copilul tau o suge putin! Asadar, spre sfarsitul hranirii, cand bebelusul tau este relaxat si suptul a incetinit - strecoara suzeta intre buzele copilului tau si aplica acest exercitiu. Este suficient sa-l aplici de 2-3 ori pe zi si, in cateva zile bebelusul se va imprieteni cu suzeta Bibs.    
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0