Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce bebelusii nu trebuie sa doarma cu parintii

De ce bebelusii nu trebuie sa doarma cu parintii
Unele studii spun ca alaptarea si dormitul in acelasi pat mama-copil merge mana in mana, dar altele, citate de revista The Times, spun ca, in timp ce din ce in ce mai multe date sprijina alaptarea, dar nu acelasi lucru se poate spune despre dormitul impreuna al copilului cu parintii.


Organizatiile responsabile cu sanatatea publica in Statele Unite si-au propus ca, pana in 2020, sa creasca numarul femeilor care-si alapteaza copiii exclusiv la san in primele trei luni de viata de la 33%, cat este in prezent, la 46,2%. Si UNICEF si alte organizatii internationale promoveaza activ aceasta practica.
Dar nu exista un acord similar si in cazul a ceea ce se numeste bedsharing (dormitul in acelasi pat). La Leche League si multe grupuri de suport ale parintilor sprijina ideea, fiind de parere ca incurajeaza alaptarea la san, dar Academia Americana de Pediatrie recomanda evitarea practicii, din cauza riscului crescut de sufocare si al sindromului mortii subite.
Este adevarat, bedsharing-ul faciliteaza alaptarea, dar, pana la noul studiu publicat in JAMA Pediatrics, nu existau dovezi suficiente care sa arate ca obiceiul le ajuta pe mame sa alapteze mai mult sau pe o perioada mai idnelungata. Si mai este si dilema oului si a gainii: alaptatul duce la bedsharing sau este exact pe dos?
Noua cercetare a inclus proaspete mamici care au primit chestionare periodice in timpul primul an de viata al copilului. Rezultatele studiului arata ca impartirea patului este asociata cu alaptarea mai indelungata. Bedsharing-ul moderat este asociat cu o alaptare pe o perioada mai redusa, dar mai mare decat in cazul femeilor care rareori au dormit in acelasi pat cu pruncul. „Cele doua situatii sunt strans legate, dar credem ca bedsharing-ul promoveaza alaptarea, nu viceversa”, spune Dr. Fern Hauck, coautor al studiului.
Medicii sunt insa precauti, caci riscul aparitiei sindromului mortii subite creste de trei ori, chiar daca parintii nu consuma alcool sau droguri si nu fumeaza. Riscul este si mai mare daca parintii au aceste vicii. Este nevoie de studii suplimentare pentru a descoperi modalitati mai sigure de incurajare a alaptarii la san.
Academia Americana de Pediatrie recomanda ca parintii sa puna copilul in patutul lui in camera lor. Poate fi suficient de aproape de patul mamei pentru a fi alaptat rapid, dar, la finalizarea hranirii, mamele trebuie sa puna copilul la loc.
Psihologii intervin si spun ca, desi pare mai usor pentru mame sa-si lase copilul sa adoarma la san, dar ele isi complica viata, caci copiii trebuie lasati sa invete sa se linisteasca si sa adoarma singuri. Daca puiul adoarme, e bine, inainte sa-l pui in patut, sa-l trezesti usor, sa te uiti in ochii lui si sa-l saruti. Bebelusii pot invata sa adoarma singuri cu ajutorul unei suzete, a degetului mare si, mai tarziu al unui obiect iubit.
In mod obisnuit, bebelusii hraniti la san dorm profund, dar medicii spun ca acesta nu este sanatos. Se crede ca sindromul mortii subite este o tulburare a capacitatii de trezire. Asa ca, daca bebelusii dorm bustean si se pun si cu nasul in saltea, sunt supusi riscului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bebelusi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0