Viitorul este nesigur, infricosator, ascuns. N-am fi oameni daca nu ne-am ingrijora uneori. Ne ingrijoreaza sanatatea, parintii, copiii, prietenii nostri, relatiile noastre, munca noastra si cum cheltuim banii. Ne facem griji ca imbatranim, ca ne ingrasam, ca saracim, ca obosim; ca suntem mai putin atractivi, mai putin in forma, ca mintea lucreaza mai incet etc.
Ne ingrijoram din cauza unor lucruri care merita si a altora care nu merita. Uneori ne ingrijoram ca n-avem nici o grija.
Iata, e OK sa-ti faci griji. Atata timp cat exista lucruri pentru care ai motiv. Daca nu, atunci nu faci decat sa mai adaugi un rid pe fata – si asta te imbatraneste, stii.
Primul pas este sa decizi daca poti face ceva cu privire la ceea ce te ingrijoreaza sau nu. De obicei exista niste pasi logici de facut pentru a elimina ingrijorarea. Pe mine ma ingrijoreaza ca oamenii nu fac acei pasi, alegand astfel sa-si pastreze grijile in loc sa se elibereze.
Daca esti ingrijorat, atunci:
? cauta sfaturi practice
? cauta informatii actuale
? fa ceva, orice, atata timp cat e constructiv.
Daca te ingrijoreaza sanatatea ta, mergi la medic. Daca te ingrijoreaza banii, fixeaza-ti un buget si cheltuieste cu istetime. Daca te ingrijoreaza greutatea ta, mergi la fitness – mananca mai putin, fa mai multe. Daca te ingrijoreaza o pisica pierduta, suna la veterinar/la politie/la asociatia pentru salvarea animalelor. Daca te ingri- joreaza ca imbatranesti, n-are rost – se intampla oricum.
Daca n-ai ce face in legatura cu ce te ingrijoreaza (sau daca esti o persoana care persevereaza in a se ingrijora, fiind aproape de nevroza), atunci a-ti distrage atentia este singura solutie. Implica-te
in altceva. Un barbat cu numele sonor de Mikhail Csikszentmihalyi a identificat ceea ce se numeste „plutire“. Adica esti atat de absorbit de ceea ce faci, atat de cufundat, incat aproape nu-ti mai dai seama de ce se intampla in jur. Este o experienta placuta si-ti ia grijile de pe umeri in totalitate. Tot el a spus: „Calitatea vietii noastre se imbunatateste enorm cand exista cel putin inca o persoana interesata de problemele noastre“.
Ingrijorarea poate fi un simptom ca nu vrei cu adevarat sa faci ceva referitor la problema respectiva. E mai usor sa continui sa te ingrijorezi – ori sa para ca te framanta si ca esti ingrijorat – decat sa faci ceva efectiv. Este OK sa-ti faci griji cu adevarat, e avantajos, e folositor. Nu e OK sa-ti faci griji degeaba, fara a fi necesar. Sau e OK, dar e si o mare pierdere, cel putin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"