Zilele trecute am mers in vizita la prieteni buni. Au un pusti de 12 ani. A fost o dupa-amiaza geniala. Copiii s-au jucat iar noi, adultii, ne-am delectat cu un pahar de vin rece si branza adusa de gazdele noastre din Maramures, din ultima vacanta.
Ce m-a impresionat enorm este modul in care pustiul avea camera decorata. Te asteptai la postere cu masini si avioane de curse...
In mod concret, peretii erau in proportie de 60% acoperiti cu planse educationale, cu materii fel-de-fel. Matematica, fizica, chimie, engleza, franceza, germana, biologie, anatomie, astronomie si nu numai!
Uimitor cum o camera de baiat fusese transformata intr-o adevarata sala de studiu, un mic laborator stiintific. Simplu de inteles ca pustiul avea doar note maxime la scoala. Este un mic compendiu de informatii geniale, pe care nici noi adultii nu prea le stim.
"Le invata din mers, in fuga. Le culege de unde nici nu iti imaginezi. Este ca un aspirator de informatii. Le inmagazineaza si apoi le foloseste la momentul oportun, merge la olimpiade, isi da si profesorii pe spate cu ce stie. Nu vrem sa ne laudam, dar credem ca avem un mic Einstein in familie." Sunt vorbele parintilor.
Mandri, n-ai ce spune. Pustiul este obisnuit cu aceste informatii. Are in camera lui o ditamai biblioteca indesata cu enciclopedii, o tableta care contine tot soiul de aplicatii educative. Se uita la desene educative si vede foarte multe documentare.
Daca deschide televizorul, cu siguranta il gasesti pe National Geographic sau pe Discovery. Ia notite cand descopera ceva care ii place si apoi intra in detaliu cu ajutorul enciclopediilor sale.
Cum reusesc unii parinti? Secretul este la dispozitia tuturor si nici macar nu este un secret: de cate ori copilul a pus o intrebare, curios sa afle cum functioneaza lucrurile, parintii au fost fericiti sa dea un raspuns, au adus o enciclopedie si au facut mici desene prin care sa explice copilului cum functioneaza lucrurile care ii starnesc curiozitatea.
De asemenea, de cate ori au avut timp liber de petrecut impreuna cu cel mic, au ales jocuri logice, desene educationale, animatii premiate din lumea intreaga, aplicatii eductionale.
Este doar inceputul, evident. Va mai povestesc despre ei.
Sa aveti o saptamana buna!
sursa foto: www.freeimages.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!