Exista o serie de greseli tipice pentru orice model de masina de spalat, pe care daca le faci constant nu numai ca vei strica masina, dar iti vei deteriora si hainele.
Nu cureti masina de spalat. Sa nu crezi ca interiorul masinii de spalat este mereu curat doar pentru ca spala haine. Modelele mai vechi au incorporat un filtru care trebuie curatat ori de cate ori speli pentru a evita depunerile de calcar. Acum, modelele noi de masini de spalat au un ciclu special de curatare pe care il pornesti si la care adaugi o tableta speciala de curatare. Aceasta metoda te va ajuta sa te bucuri de masina de spalat cat mai multi ani.
Speli prea multe haine intr-un singur program. Chiar daca pare mare cuva masinii de spalat, hainele din interior trebuie sa aiba si suficient spatiu pentru a se spala corect. Nu inghesui mai multe haine decat permite modelul de masina pe care il ai. Ca sa iti dai seama de spatiul pe care trebuie sa il lasi liber, inainte sa pornesti masina baga mana in interior si vezi daca este loc. Daca iti intra mana usor inseamna ca exista suficient spatiu ramas liber.
Nu te uiti pe etichetele hainelor. Hainele, dar si incaltamintea se spala diferite. Daca nu vrei sa se deterioreze materialele, cel mai bine ar sa citesti pe eticheta pentru a verifica cum se spala. Matasea, lana sau fibrele naturale trebuie spalate la programe diferite, in caz contrar risti sa iti strici tinutele.
Folosesti prea mult inalbitor. Daca vrei ca hainele tale sa isi recapete albul pe care il aveau odata, nu folosi inalbitor in exces deoarece acesta poate face sa apara pete galbene pe haine sau mai rau, prea mult inalbitor iti poate rupe materialul.
Nu alegi viteza potrivita. Fiecare program are timp diferit, dar si grade si rotatii pe minut (RPM). Daca lenjeria de pat poate suporta pana la 1.400 de RPM, ei bine materialele prea delicate nu pot suporta decat pana la 400 RPM. Hainele din bumbac trebuie spalate la 600 RPM, in timp ce jeansii pot fi pusi la 900 RPM.
Nu sortezi corect hainele. Pe langa faptul ca hainele trebuie intoarse pe dos inainte de orice spaare, pentru a proteja materialul, sortarea sosetelor este si ea o actiune importanta. Spala toate sosetele intr-un saculet special deoarece asa iti va fi mai usor sa le gasesti pe toate o data.
Nu folosesti si detergent antibacterian. Trebuie sa stii ca in momentul in care o persoana din casa este racita ori are alta boala care se poate lua, hainele trebuie spalate impreuna cu un detergent antibacterian pentru a preveni raspandirea infectiei.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.95
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!