Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parinti si copii in conflict

de Petru Scraba la 2014-04-24
Parinti si copii in conflict
Am suspectat mereu ca tatal meu avea ceva cu mine. Era un actor de comedie senzational, dar se transforma intr-o persoana acra, intoleranta in preajma mea. Cea mai dura confruntare pe care am avut-o a fost cand am ajuns adult si l-am confruntat cu propriile sentimente fata de mine. A admis ca a simtit intotdeauna ca sansele ii sunt zdrobite de faptul ca este parinte. M-a durut? Normal. Dar am apreciat sinceritatea.


Dragostea neconditionata este numai un ideal. Restul oamenilor trebuie sa invete cum sa depaseasca limitarile dragostei fata de copiii lor. Oamenii nu sunt proiectati sa le ofere copiilor atentie fara limite sau resurse nemasurate, indiferent cat de mult isi inchipuie ca-si doresc asta, pentru ca strategiile care le-au permis stramosilor nostru sa-si transmita geenle mai departe au inclus uneori stabilirea limitelor in ceea ce priveste grija acordata unuia dintre multii copii pe care ii aveau.
Iar tatal meu a luat decizia (inconstienta) de a munci din greu pentru viitorul intregii familii, dar nu si de a se conecta cu copilul care ii batea la usa in momentele cele mai nepotrivite.
Conflictul intergenerational apare adesea din cauza limitarilro de timp sau resurse. Parintii vor sa-si sprijine si sa-si protejeze copiii, dar pana la un punct. Copiii vor sa aiba parte de acest sprijin la nesfarsit. Un numar semnificativ de parinti dau, fara sa constientizeze, mai multa atentie primului sau ultimului nascut, fortand copilul nijlociu sa munceasca mai mult pentru atentie si resurse.
CD-ul Solutii practice pentru gestionarea conflictelor parinte-copil contine exact informatiile care te ajuta:
sa pastrezi legatura de suflet cu copilul,
sa iti intelegi copilul,
sa ai asteptari realiste de la copil,
sa comunici corect si eficient cu copilul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0