Este timpul sa actionezi – sa ne gandim la cateva obiceiuri care ne aduc fericirea reala. Iti propun realizarea unui
Manifest al Fericirii pentru uzul zilnic. Include zece puncte pe baza rationamentului ca majoritatea acestor lucruri te fac mai fericit dupa 21 de zile.
Chiar imi place aceasta lista, deoarece se poate aplica in toate mediile de munca si demonstreaza ca cele mai mici actiuni pot schimba complet lucrurile.
Am ales zece probleme pentru manifest si am studiat posibilitatile de a le integra in ziua ta de munca. Esti gata sa accepti provocarea Manifestului Fericirii? Parcurge lista si alege trei lucruri pe care sa le incerci in urmatoarele 21 de zile.
Manifestul fericirii
Fa exercitii fizice o jumatate de ora, de trei ori pe saptamana. Inscrie-te la gimnastica langa locul de munca cu unul din colegii tai si motivati-va reciproc sa mergeti de doua ori pe saptamana. Inscrie-te la ore de yoga, pilates, aerobic sau fitness cu unul din colegi. Mergi la serviciu cu bicicleta – este bine pentru mediul inconjurator si economisesti o avere
Numara-ti binecuvantarile: la sfarsitul fiecarei zile gandeste-te la cel putin cinci lucruri pentru care esti recunoscator. Este foarte eficient. Nu conteaza cat de grava este situatia ta la locul de munca, provoaca-te singur sa vii cu cinci lucruri bune care ti ce se intampla in fiecare zi. Chiar si lucrurile marunte, cum ar fi un pranz placut, succesul in trafic in orele de varf sau faptul ca tii pasul cu un coleg mai in varsta, pot reprezenta lucruri pozitive din ziua ta.
Rezerva-ti timp: poarta o conversatie de o ora cu partenerul tau sau cu cel mai apropiat prieten. Intretine relatii la locul de munca prin organizarea pranzurilor in mijlocul saptamanii sau activitati dupa orele de program. Este usor sa stai la taclale cu cel mai bun coleg de serviciu, dar incearca si ai grija sa vorbesti si cu seful tau cel putin o data pe zi.
Planteaza ceva, chiar daca este o jardiniera sau o planta in ghiveci. Ai grija de ea! Tine o planta pe biroul tau si ai grija deea. Daca nu ai plante in birou sau in spatiile comune, sugereaza-i sefului tau ca biroul va inverzi.
Redu la jumatate timpul alocat vizionarii programelor TV. Redu la jumatate timpul dedicat navigarii pe internet.
Angajatii petrec in medie 20 la suta dintr-o zi de munca navigand pe net, mult timp fiind dedicat alimentarii instinctelor de consumator via expunere la publicitate si cumparaturi online.
Telefoneaza unui prieten: tine legatura cu cel putin un prieten sau o cunostinta cu care nu ai luat legatura de mult timp si stabiliti sa va intalniti. S-a mutat vreun prieten de la locul tau de munca intr-un alt departament sau intr-o alta companie? Ia legatura cu el din cand in cand telefonic sau prin e-mail. Este vital ca oamenii sa stie ca nu au fost uitati dupa ce au iesit din raza ta vizuala, asa ca acest lucru are efect si pentru ei, si pentru tine.
Zambeste si/sau saluta o persoana straina cel putin o data in fiecare zi. Cand te urci in lift, te uiti la picioare? Ignori un coleg de serviciu cand te afli in statia de autobuz deoarece il cunosti numai din vedere?
Saluti persoana de la care cumperi zilnic cafea/prajituri/ziare? Ia-ti avant si saluta. Nu este nece- sar sa conversezi. Este pur si simplu politete sa recunosti oamenii cu care te intalnesti intam- plator, dar zilnic, dovedind cordialitate.
Razi cu pofta cel putin o data pe zi.
Munca fara distractie descurajeaza pe oricine. Mai ales daca muncesti intr-un domeniu foarte stresant, rezerva-ti putin timp pentru o gluma care te destinde – este o latura importanta care te apropie de colegi. Zambetul si rasul alunga stresul, iar umorul cimenteaza relatiile interpersonale. Angajatii foarte stresati, de exemplu, cei implicati in serviciile de urgenta, recurg adesea la umor ca sa inlature stresul.
Fa-ti o placere in fiecare zi.
Fa-ti timp sa te bucuri de acest lucru. Un cappuccino sau o ciocolata (sau si mai bine un ceai de plante) sa invingi caderea de la ora 1500, un pranz preferat cu colegii din cand in cand, un taxi luat ca sa ajungi mai repede acasa vinerea... recompenseaza-te in fiecare zi pentru calitatile si talentele tale unice.
Amabilitate zilnica: rasplateste la randul tau bine pe cineva in fiecare zi.
Nu este deloc surprinzator sa auzi ca cei implicati in meserii calificate sau de ingrijire se considera printre cei mai multumiti angajati. Gandeste-te cum iti poti exersa amabilitatea la locul de munca. Acestea sunt toate modalitati de a face viata mai placuta pentru oamenii din jurul tau – si procedand astfel beneficiezi de rezultatele factorului „ma simt bine“.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"