Cand iti incepi cariera, esti la nivelul cel mai de jos. Te uiti lung in sus la seful tau, la manager, la directorul general, cu respect si teama. Intr-o zi, inevitabil, vei avansa in varsta, vei castiga experienta si vei ajunge pe inaltimi mai mari. Fie asa, fie iti incepi o cariera pe cont propriu. Si, pentru majoritatea, cam la asta se reduce tot.
De-a lungul carierei ratacesc vag in sus, deseori deviind in lateral. Se opresc unde par comozi, prefacuti, fericiti. Si cu asta basta. Stop cariera. Sfarsit de joc. Foarte trist.
Tu trebuie sa planifici. Intelegi etapele ce trebuie parcurse pentru a ajunge de la A la B si inainte, si in sus pana la Z. Daca vrei sa intri in sistemul de promovare si sa profiti de pe urma lui, trebuie sa-l studiezi. Pur si simplu n-are rost sa astepti sa se intample ceva. Sau sa te inhate soarta de ciuf si sa-ti dea un branci inainte prin noroc sau sansa. Trebuie sa prinzi momentul si sa-ti faci norocul singur. Trebuie sa stii exact cum sa eviti toate cliseele si sa te ridici singur in interiorul sistemului.
Asadar, care e sistemul de promovare din domeniul tau? Il stii? L-ai studiat? Studiaza antecedentele altora care au ajuns acolo inaintea ta. Daca nu, e posibil sa te bazezi pe noroc pentru a realiza ceva.
Poate fi OK si poti ajunge acolo unde vrei. Dar e nesigur. Ca si cum ai juca la loterie nadajduind ca o sa ajungi bogat si ca poti iesi la pensie.
S-ar putea sa se intample, dar e putin probabil. Cum sa realizezi o diagrama de promovare:
- in domeniul tau, priveste in sus pana la cea mai inalta pozitie pe care o poti detine (sau cea mai inalta la care te poti astepta sa speri – ar trebui sa fie unul si acelasi lucru – si marcheaz-o)
- caut-o pe cea mai joasa – marcheaz-o
- figureaza toate etapele intermediare
- marcheaza-ti propria pozitie
- enumara etapele necesare ca sa ajungi acolo.
Acum ai propria ta diagrama de promovare si poti taia fiecare pas pe masura ce il parcurgi. (Acelasi principiu de etape functioneaza si daca hotarasti ca, in loc sa o iei in sus, mai bine iti faci propria afacere si devii intreprinza tor, nu angajat.)
In timp ce faci asta, mai poti enumera toate calitatile/experienta etc. de care ai nevoie pentru a face cu succes fiecare pas. Apoi, poti adauga ceea ce trebuie sa faci pentru a le realiza – unde trebuie sa ajungi, ce ai de invatat, ce trebuie sa studiezi. Le poti adauga la planul tau pe termen lung si la cel pe cinci ani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"