Reteta - Pizza de casa
Ingrediente:
Aluat:
• 500gr faina de 650
• ¾ lingurita sare
• 1½ lingurite de drojdie uscata
• 1 lingura zahar brun
• 2 linguri de ulei de masline
• 325 ml apa calduta
Sos de rosii:
• ulei de masline
• 1 catel de usturoi (maruntit)
• 1 conserva (400gr) rosii intregi decojite
• varf de cutit de sare
Topping:
• mozzarela vegana
• ceapa rosie caramelizata
• dovlecei la gratar
• ciuperci
• rosii uscate la soare
• ulei de ardei niute
• masline fara samburi
Mod de preparare:
• Cerneti faina intr-un castron mare, puneti sarea si amestecati. In mijloc faceti o gaura.
• Intr-un vas, amestecati drojdia, zaharul, uleiul si apa si lasati cateva minute, apoi turnati in mijlocul gramezii de faina.
• Aduceti faina treptat din parti si incorporati-o in lichid folosind o furculita. Continuati sa amestecati, atrageti cantitati mai mari de faina si, atunci cand totul incepe sa se uneasca, lucrati restul de faina cu mainile curate, prafuite cu faina.
Framantati pana rezulta un aluat neted, elastic.
• Asezati bila de aluat intr-un vas mare tapetat cu faina pana la partea superioara a acestuia. Acoperiti vasul cu o carpa umeda si puneti-l intr-o camera calda timp de aproximativ o ora pana cand aluatul si-a dublat volumul.
• Scoateti aluatul pe o suprafata prafuita de faina si framantati-l putin pentru a scoate aerul cu mainile. Puteti sa-l utilizati imediat, sau sa il pastrati, infasurat in folie alimentara, in frigider (sau congelator), pana cand este necesar.
• Daca-l folositi imediat, impartiti aluatul in atatea bile mici cate pizza doriti sa faceti aluatul este suficienta pentru a face aprox. 3-4 pizza medii.
• Folositi aluatul imediat daca nu il depozitati.
• Dati aluatului orice forma doriti cu sucitorul pana cand aluatul are o grosime de aproximativ 1/2 cm. Ar trebui sa fie elastic, dar nu lipicios.
Sosul de rosii:
• Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mic, apoi adaugati usturoiul tocat. Gatiti un minut sau doua pana cand usturoiul are o culoare aurie deschis. Aveti grija sa nu se arda, devine amar.
• Adaugati rosiile, un varf de sare si lasati-le la foc mic timp de 20-25 de minute.
• Amestecati la final, rupand rosiile cu o lingura.
Asamblare:
• Incalziti cuptorul la 250ºC.
• Intindeti pasta sau pesto-ul pe aluatul proaspat rulat.
• Adaugati mai intai branza (aceasta previne alunecarea toppingurilor).
• Adaugati o combinatie de toppinguri. Puteti adauga orice (ciuperci prajite, ardei iuti, zucchini, vinete la gratar etc.).
• Puneti la cuptor timp de 7-10 minute pana devine auriu si crocant.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.36
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!