Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pizza facuta in casa - cum prepari cea mai gustoasa pizza

de Sunt Fericita la 2021-03-04
Pizza facuta in casa - cum prepari cea mai gustoasa pizza
Unul dintre preparatele preferate de multi dintre noi, pizza, din cauza modului de preparare, poate fi o adevarata “bomba calorica”, mai ales daca ingredientele nu sunt alese corect. Daca vrei sa te bucuri de cea mai gustoasa pizza si in acelasi timp sa nu te temi ca te ingrasi, iti oferim cateva trucuri pentru a o prepara chiar la tine acasa!


Sfaturi pentru o pizza preparata sanatos
 

Pizza pregatita acasa, in propriul cuptor este cu mult mai sanatoasa fata de cea din comert, avand in vedere ca, in cea pe care o cumperi, nu stii care au fost ingredientele de baza. Acasa, iti cumperi alimentele dorite si o pregatesti doar cu ce stii ca este sanatos pentru organism. Si da, te poti bucura de o pizza sanatoasa, chiar la tine acasa, iata cum!
 
Fa pizza cu blat dospit lent. Atunci cand iti doresti sa mananci o pizza sanatoasa si delicioasa, pregateste blatul si lasa-l la dospit pentru 36, chiar 48 de ore, daca ai posibilitatea. Aluatul o data dospit, prin fermetare, isi va pierde o parte din zaharuri si carbohidrati. In felul acesta blatului de pizza facut in casa va ramane mult mai sanatos din punct de vedere nutritiv.
 
Prepara un blat cat mai subtire. Dupa ce acesta s-a dospit suficient, in momentul in care intinzi blatul, incearca sa il faci cat mai subtire. Intinde cat mai putin aluat si nu in ultimul rand subtiaza-l cat de mult poti. Chiar si blatul facut din faina integrala este o solutie pentru o pizza santoasa.
 
Alege o baza facuta din ingrediente sanatoase. Dupa ce ai preparat blatul, gandeste-te si care vor fi ingredientele de baza pentru pizza ta facuta acasa. Poti incerca o gama variata de legume colorate si gustoase si mai putina carne procesata. Spre exemplu, nu uita sa presari pe blatul de pizza rosii cherry, sparanghel, ardei, porumb, masline.
 
Nu exagera cu branza. Stim ca pizza pe care o comanzi in restaurant este o inundatie de branza, mai multe tipuri si arome, insa, consumul de branza in exces poate dauna sanatatii tale. Cascavalul, dar si branza grasa ingrasa, asa ca incearca pe cat posibil sa le elimini din silueta. Daca poti sa rezisti, incearca sa prepari o pizza fara nici un pic de branza, altfel, pune doar putina branza si cat mai multe legume.
 
Nu incarca prea mult pizza. Chiar daca iti doresti sa fie un preparat bogat, daca o incarci prea tare, risti sa incurci gustul ingredientelor si sa nu mai obtii chiar gustul delicios pe care il asteptai. Reteta perfecta de pizza facuta in casa nu este o pizza cu de toate.
 
Adauga sos de rosii facut in casa. De ce sa nu apelam chiar si la sosurile facute in casa pentru pizza? Un sos de rosii adevarat ii va da un plus de gust si savoare preparatului si nu in ultimul rand este mult mai santos. Poti incerca si o pasta de tomate pe care sa o mai diluezi cu putina apa pentru a nu fi prea puternica la gust.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0