Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 condimente care te ajuta sa iti imbunatatesti digestia

de Camelia Diaconu la 2020-09-17
Top 5 condimente care te ajuta sa iti imbunatatesti digestia
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ceea ce priveste alimentatia, miscarea, dar si odihna. Toate au o legatura intre ele si, daca nu sunt efectuate corespunzator, atunci pot aparea probleme la nivelul colonului. Insa, din fericire, exista un ajutor. Iata cum, condimentele, sunt aliatul de succes, care te pot ajuta sa iti imbunatatesti digestia.


Despre condiment stim deja ca sunt folosite si ca plante medicinale, le avem cu totii in casa, fiind foarte usor de procurat. Dar, te-ai gandit ca ele te pot ajuta si sa iti recapeti starea de bine, fara sa faci prea mult efort?
Iata care sunt cele mai benefice condimente!
 
Busuioc – este un condiment cunoscut si foarte frumos mirositor. Se foloseste si intr-o multime de  preparate culinare datorita gustului placut. Busuiocul este condimentul, care diminueaza senzatiile de greata, dar si balonarile, care apar la nivel digestiv.  Pentru a-l consuma intr-un mod constructiv, il poti pune in supe, ciorbe, salate ori paste.  Pentru a nu-si pierde din proprietati, adauga-l la finalul preparatului.
 
Rozmarin – un consum regulat de rozmarin te ajuta sa stimulezi secretiile biliare. Este un condiment bogat in vitamina B6, fier, dar si calciu, esential pentru buna functionare a organismului. Rozmarinul proaspat are si un miros incantator. Il poti folosi in toate preparatele culinare, fripturi, mancare la cuptor, cartofi, legume. Iar daca vrei un truc pentru a avea mereu rozmarin proaspat in casa, pune-ti planta intr-un ghiveci. O vei pastra atat pentru decor, cat si pentru consum. 
 
Ghimbir – are proprietati detoxifiante, fiind un bun adjuvant impotriva racelilor, gripei, dar si impotriva senzatiilor de greata. Ghimbirul, datorita gustului sau picant, imbunatateste digestia, oferindu-ti o stare de bine. Nu il consuma in cantitati mari pentru ca iti poate irita stomacul. O cantitate mica de ghimbir in ceai, fresh-uri, supe, salate, poate fi suficienta pentru a te ajuta.
 
Scortisoara – este un condiment care poate stimula imunitatea, dar si regla colesterolul in sange. De asemenea, este un ajutor de nadejde atunci cand vine vorba despre imbunatatirea digestiei. Mai mult decat atat, scortisoara poate fi folosita si la deserturi. Ce poate fi mai frumos decat sa mananci un desert, care, datorita ingredientelor, te poate ajuta sa iti imbunatatesti digestia?
 
Chimen – cunoscut pentru proprietatile antiseptice si antiinflamatorii, chimenul se afla printre condimentele ideale pentru digestie.  Ajuta in eliminarea gazelor intestinale si lupta impotriva balonarii. Este un condiment recomandat si pentru echilibrarea florei intestinale, pentru durerile de stomac, dar si impotriva diareei. Consumul de chimen stimuleaza digestia intr un mod productiv. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.44 din 5 - 24 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0