Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 materii noi pentru elevi in anul scolar 2014-2015

de Ana-Maria Tudor la 2014-08-29
Top 5 materii noi pentru elevi in anul scolar 2014-2015
Programa scolara s-a modificat complet, iar Ministerul Educatiei a pregatit cele mai multe suprize pentru elevii din invatamantul primar.


Daca in urma cu doua saptamani parintii s-au revoltat cand au aflat ca elevii de clasa a II-a vor invata de la 15 septembrie sa rezvolve exercitii cu inmultiri, fractii echivalente, materiale conductoare si izolatoare in cadrul unui circuit electric, biologie si geografie, acum au primit inca o veste.

Incepand cu anul scolar 2014-2015, elevii de clasa a III-a vor studia o disciplina noua: "De-a arhitectura. Educatie pentru arhitectura si mediu construit", pe care o vor studia o data pe saptamana, pentru a se familiariza cu mediul si cu elementele minimale de arhitectura.

Noua programa scolara include si activitati in aer liber, centrate pe identificarea in realitate a conceptelor invatate la clasa.

Surprizele nu se opresc insa aici si ii afecteaza si pe liceeni. Incepand cu anul scolar 2014-2015 este modificata programa scolara si pentru elevii din liceele de muzica.

Acestia vor studia istoria jazzului, in cadrul unei discipline noi, "Muzica vocala de jazz-muzica usoara". In cadrul acestei discipline, elevii vor aprofunda genurile si formele muzicale specifice: ragtime, blues, boogie-woogie, bebop, jazz afro-brazilian, etc.

In plus, in noul an scolar, elevii vor participa la mai multe discipline optionale, in cadrul carora cadrele didactice vor incerca prin diferite metode sa diminueze rata abandonului scolar.

Pana in acest moment Ministerul Educatiei nu a lamurit insa daca materia religie devine disciplina optionala sau ramane obligatorie, insa un lucru este cert: profesorii de religie vor fi selectati de reprezentantii Patriarhiei Romane, vor preda unui singur cult, trebuie sa fie acreditati si sa indeplineasca exigente academice, morale si spirituale specifice.

Una dintre disciplinele optionale care urmeaza sa intre in vigoare de la 15 septembrie este "educatie prin sah", despre care nu se stie inca daca va fi predata de invatatori sau de profesori diferiti.

Sursa: Portal Invatamant

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0