1. Nu indeparta cuticulele!
Cuticulele au rol de protectie. Acestea „sigileaza“ baza unghiei, pentru a evita patrunderea agentilor patogeni in organism. Indepartarea cuticulei anuleaza protectia oferita de aceasta si te va face mai predispusa la infectii. De asemenea, eliminarea cuticulelor poate provoca sangerari si rani, si, in consecinta, un aspect inestetic.
Daca vrei neaparat sa scapi de cuticule, impinge-le spre baza unghiei, nu le taia. Procedura trebuie facuta imediat dupa dus, cu un betisor de lemn. Apoi, aplica ulei de cuticule sau crema hidratanta.
2. Hidrateaza-ti unghiile si cuticulele
Hidratarea previne ruperea unghiilor, datorita cresterii umiditatii. Daca unghiile tale nu rezista prea mult si se rup, este posibil sa aiba nevoie de hidratare. Foloseste ulei pentru cuticule, deoarece hidratarea lor ajuta unghia in totalitate.
3. Asigura-te ca ai mereu unghiile ingrijite
Aspectul unghiilor este influentat de igiena si de ingrijirea acordata zilnic. Asigura-te mereu ca ai unghiile dar si pielea din jurul acestora curate. Indeparteaza orice urma de oja, daca nu vrei sa ca mainile tale sa aiba un aspect neingrijit. In cazul unor impuritati mai greu de indepartat sau de piele moarta, aplica sapun si utilizeaza, cu grija, o periuta de dinti.
De asemenea, ai grija sa iti tai unghiile si sa le nivelezi, daca incep sa capete o forma neplacuta.
4. Nu utiliza solutii de curatare pe baza de acetona!
Daca ai unghii fragile, evita utilizarea acetonei. Aceasta substanta agraveaza problema.
5. Nu exagera cu igiena!
Spalatul pe maini face parte din igiena personala si este o metoda eficienta de a tine germenii departe. Desi ne poate proteja sanatatea, unghiile pot avea de suferit din cauza spalatului frecvent. Daca trebuie sa te speli foarte des pe maini, asigura-te ca aplici, la fel de des, o crema hidratanta.
6. Evita contactul cu produsele pe baza de chimicale
Atunci cand te ocupi de igiena casei, foloseste manusi de protectie. Substantele chimice din produsele de curatenie, cum ar fi detergentii de vase sau dezinfectantii, sunt agresive atat pentru piele, cat si pentru unghii.
7. Ai grija de ustensilele pentru manichiura
Nu doar unghiile trebuie ingrijite, ci si instrumentele folosite la manichiura. Arunca, dupa utilizare, ustensilele de unica folosinta si inlocuieste-le cu unele noi. Instrumentele metalice trebuie curatate cu apa si sapun, iar, apoi, sterse cu alcool. Astfel, vei indeparta agentii patogeni care pot provoca infectii.
8. Evita instrumentele cu suprafete dure
Pila clasica, din metal, poate cauza fisuri sau rupturi la nivelul unghiei, asa ca inlocuieste-o cu una cu suprafata fina. Sfatul este recomandat, mai ales, daca ai unghii fragile. De asemenea, este indicat ca, atunci cand pilesti, sa nu faci miscari inainte-inapoi, pentru ca unghiile vor deveni casante si se vor deterioara rapid.
9. Foloseste un strat de baza si un strat de acoperire!
Inainte de a aplica o oja, aplica o baza (base coat). Acest lucru ajuta la prevenirea petelor cauzate de oja, dar ofera si o culoare mai pigmentata. Nu uita de stratul de acoperire (top coat), care se aplica dupa aplicarea lacului de unghii. Un top coat are rolul de a sigila lacul de unghii si de a finisa manichiura, conferindu-i un plus de stralucire. Este recomandat sa aplici cate un strat de top coat la fiecare 3 zile, pentru a preveni ciobirea. In acest mod, manichiura va dura mai mult si va arata mereu perfect.
10. Ai grija la alimentatie!
Dieta are un rol foarte important pentru frumusete. Nutrientii din alimente intra in structura tesuturilor, inclusiv a unghiilor. Asigura-te ca mananci variat si sanatos, evita alimentele procesate industrial si consuma cat mai multe alimente bogate nutritiv (cereale integrale, fructe si legume, lactate, peste, carne slaba, oleaginoase).
Este important sa ai un aport optim de acizi grasi nesaturati (peste gras, oleaginoase, uleiuri vegetale crude), de vitamina E (uleiuri vegetale crude), calciu (lactate, oua) si vitamina D (peste gras, lactate, oua). Ai putea incerca suplimentele cu aceste vitamine si minerale, cum ar fi vitamina D3 Detrix, fiindca un deficit ar putea fi raspunzator de afectiunile la nivelul unghiilor.
Asadar, la fel ca orice parte a corpului, unghiile necesita o ingrijire deosebita atat pentru mentinerea sanatatii acestora, cat si a aspectului estetic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!