Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 sfaturi pentru unghii frumoase si sanatoase

de Sunt Fericita la 2020-05-12
10 sfaturi pentru unghii frumoase si sanatoase
Vrei sa ai unghii frumoase si puternice fara sa dai bani pe manichiura la salon? Acest lucru este posibil. Aspectul unghiilor deriva din starea de sanatate a acestora si din modul in care acestea sunt ingrijite. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea unghiile pe care ti le doresti.


     1.  Nu indeparta cuticulele!

Cuticulele au rol de protectie. Acestea „sigileaza“ baza unghiei, pentru a evita patrunderea agentilor patogeni in organism. Indepartarea cuticulei anuleaza protectia oferita de aceasta si te va face mai predispusa la infectii. De asemenea, eliminarea cuticulelor poate provoca sangerari si rani, si, in consecinta, un aspect inestetic. 

 

Daca vrei neaparat sa scapi de cuticule, impinge-le spre baza unghiei, nu le taia. Procedura trebuie facuta imediat dupa dus, cu un betisor de lemn. Apoi, aplica ulei de cuticule sau crema hidratanta.

     2.  Hidrateaza-ti unghiile si cuticulele

Hidratarea previne ruperea unghiilor, datorita cresterii umiditatii. Daca unghiile tale nu rezista prea mult si se rup, este posibil sa aiba nevoie de hidratare. Foloseste ulei pentru cuticule, deoarece hidratarea lor ajuta unghia in totalitate.

     3.  Asigura-te ca ai mereu unghiile ingrijite

Aspectul unghiilor este influentat de igiena si de ingrijirea acordata zilnic. Asigura-te mereu ca ai unghiile dar si pielea din jurul acestora  curate. Indeparteaza orice urma de oja, daca nu vrei sa ca mainile tale sa aiba un aspect neingrijit. In cazul unor impuritati mai greu de indepartat sau de piele moarta, aplica sapun si utilizeaza, cu grija, o periuta de dinti. 

De asemenea, ai grija sa iti tai unghiile si sa le nivelezi, daca incep sa capete o forma neplacuta.

     4.  Nu utiliza solutii de curatare pe baza de acetona!

Daca ai unghii fragile, evita utilizarea acetonei. Aceasta substanta agraveaza problema.

     5.  Nu exagera cu igiena!

Spalatul pe maini face parte din igiena personala si este o metoda eficienta de a tine germenii departe. Desi ne poate proteja sanatatea, unghiile pot avea de suferit din cauza spalatului frecvent. Daca trebuie sa te speli foarte des pe maini, asigura-te ca aplici, la fel de des, o crema hidratanta. 

     6.  Evita contactul cu produsele pe baza de chimicale

Atunci cand te ocupi de igiena casei, foloseste manusi de protectie. Substantele chimice din produsele de curatenie, cum ar fi detergentii de vase sau dezinfectantii, sunt agresive atat pentru piele, cat si pentru unghii. 

     7.  Ai grija de ustensilele pentru manichiura

Nu doar unghiile trebuie ingrijite, ci si instrumentele folosite la manichiura. Arunca, dupa utilizare, ustensilele de unica folosinta si inlocuieste-le cu unele noi. Instrumentele metalice trebuie curatate cu apa si sapun, iar, apoi, sterse cu alcool. Astfel, vei indeparta agentii patogeni care pot provoca infectii.

     8.  Evita instrumentele cu suprafete dure

Pila clasica, din metal, poate cauza fisuri sau rupturi la nivelul unghiei, asa ca inlocuieste-o cu una cu suprafata fina. Sfatul este recomandat, mai ales, daca ai unghii fragile. De asemenea, este indicat ca, atunci cand pilesti, sa nu faci miscari inainte-inapoi, pentru ca unghiile vor deveni casante si se vor deterioara rapid.

     9.  Foloseste un strat de baza si un strat de acoperire!

Inainte de a aplica o oja, aplica o baza (base coat). Acest lucru ajuta la prevenirea petelor cauzate de oja, dar ofera si o culoare mai pigmentata. Nu uita de stratul de acoperire (top coat), care se aplica dupa aplicarea lacului de unghii. Un top coat are rolul de a sigila lacul de unghii si de a finisa manichiura, conferindu-i un plus de stralucire. Este recomandat sa aplici cate un strat de top coat la fiecare 3 zile, pentru a preveni ciobirea. In acest mod, manichiura va dura mai mult si va arata mereu perfect.

      10.  Ai grija la alimentatie!

Dieta are un rol foarte important pentru frumusete. Nutrientii din alimente intra in structura tesuturilor, inclusiv a unghiilor. Asigura-te ca mananci variat si sanatos, evita alimentele procesate industrial si consuma cat mai multe alimente bogate nutritiv (cereale integrale, fructe si legume, lactate, peste, carne slaba, oleaginoase).

 

Este important sa ai un aport optim de acizi grasi nesaturati (peste gras, oleaginoase, uleiuri vegetale crude), de vitamina E (uleiuri vegetale crude), calciu (lactate, oua) si vitamina D (peste gras, lactate, oua). Ai putea incerca suplimentele cu aceste vitamine si minerale, cum ar fi vitamina D3 Detrix, fiindca un deficit ar putea fi raspunzator de afectiunile la nivelul unghiilor. 

 

Asadar, la fel ca orice parte a corpului, unghiile necesita o ingrijire deosebita atat pentru mentinerea sanatatii acestora, cat si a aspectului estetic. 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0