Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 ceaiuri care protejeaza rinichii

de Camelia Diaconu la 2021-01-25
5 ceaiuri care protejeaza rinichii
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre afectiunile grave care pot aparea din cauza problemelor de la nivelul rinichilor. Consumul insuficient de lichide fiind si el unul dintre fatorii negativi care pot cauza aceste boli. Iata care sunt cele mai indicate ceaiuri pe care le poti consuma pentru a imbunatati starea rinichilor.


Rinichii sunt organele vitale responsabile pentru filtrarea toxinelor din organism si echilibrarea nivelului de electroliti. De asemenea, sunt importati pentru producerea anumitor hormoni care au rolul de a mentine sanatatea oaselor si de a imbunatati circulatia sangelui. Tocmi din acest motiv, pentru a proteja in mod natural rinichii sau pentru a ameliora simptomele neplacute, iti recomandam  cateva ceaiuri cu efect vizibil imediat.
 
Ceai de ochii soricelului. Acest ceai ajuta in prevenirea apritiei pietrelor la rinichi, dar si la tratarea acestora, daca au aparut deja. Substantele active din compozitia ceaiului de ochii soricelului intervin in momentul formarii pietrii si altereaza structura acesteia, relaxand uterul. In cazul in care simti ca elimini o piatra la rinichi, atunci este important sa maresti doza de concetratie de ceai sau chiar de suplimente alimentare care au in compozitie planta ochii soricelului.
 
Ceai de turmeric. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ceaiul de turmeric ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor si la dizolvarea pietrelor din saruri si proteine deja formate.
Curcuminul, ingredientul principal din ceaiul de turmeric este eficient pentru a trata o boala cronica deoarece este mai scazut din punct de vedere al toxicitatii, fata de medicamente. Ingredientele antioxidante ale curcuminului sunt agenti chimioterapici care pot inhiba formarea chisturilor si cresterea acestora. Poate fi un agent terapeutic care sa trateze bolnavii de glomerulonefrita, afectiune renala care este caracterizata prin inflamatia glomerulilor renali.
 
Ceai de urzica. Planta cu proprietati antiinflamatorii si detoxifianta poate reduce intr-un mod semnificativ riscul de infectii aflate la nivelului tractului urinar, dar si cancerul renal. Are proprietati diuretice si ajuta la detoxifierea organismului, eliminand excesul de calciul si de acid uric din organism, acestea fiind elementele principale care pot cauza pietrele la rinichi. Ceaiul de urzica este recomandat si persoanelor care vor sa slabeasca deoarece ajuta la eliminarea toxinelor din colon.
 
Ceai de cozi de cires. Este un remediu bine cunoscut pentru afectiunile renale. Are puterea de a ameliora colici renali, dar si de apreveni formarea si dezvoltarea pietrelor la rinichi. Ceaiul de cozi de cires contine saruri de potasiu si flavonoizi, substante care au prorietati antiinflamatoare si antioxidante.  Este un tratament benefic si pentru prevenirea cistitelor si nefritei, boala inflamatorie de la nivelul rinichilor, dar si pentru ameliorarea simptomelor litazei renale. Tratamentul este recomandat pentru o perioada de 30 de zile si este bun de urmat chiar si de persoanele care au un nivel crescut de uree, colesterol sau creatinina.  

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0