Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 plante de apartament usor de intretinut

5 plante de apartament usor de intretinut
Nu putini sunt cei care aleg sa-si infrumuseteze caminul cu plante. Acestea mentin contactul cu natura, dau prospetime apartamentului si, daca au si flori, ne coloreaza viata. Un impediment ar fi acela ca, din cauza stilului de viata foarte aglomerat, ne temem sa ne luam plante, caci nu stim sa le ingrijim. Exista insa solutii pentru toata lumea, caci sunt flori care stau bine mersi in ghivece si nu trebuie sa le acorzi foarte multa atentie. Poate doar un pic de dragoste...


Va propunem asadar cinci plante care nu impun eforturi mari si fac fata bine udarilor neregulate. Le iei de la florarie in ghiveci, gata crescute, cu tot ce le trebuie pentru o lunga perioada de timp in pamantul cu care vin la pachet.
1. Dracena.
Are o tulpina lemnoase, frunze lungi si se poate uda si o singura data pe saptamana, cand pamantul este uscat. Trebuie sa stea la lumina. Cand este foarte cald, stropeste-i frunzele cu apa. Sta confortabil si la umbra, dar va creste mai greu. Nu trebuie s-o muti iemdiat ce creste, caci ii place la ‘inghesuiala’.
2. Sporul casei.
Impatiens guinea are flori mici si colorate. Este o planta perena ce se poate obtine din butasi. Adica iei cateva tulpini din planta mare, rupi frunzee de la baza, le tii in apa sa prinda radacini si le replantezi. Daca ii rupi varfurile, se va ramifica si va face flori pe perioada verii. Se da in vant dupa lumina si pamant umed, dar se adapteaza repede la conditiile de apartament. 
3. Aloe vera.
Cunoscuta pentru proprietatile curative, aceasta planta face parte dintre plantele suculente care se ingrijesc asemanator cactusilor. Adica ii trebuie lumina din plin si apa putina. Creste reepde si se poate transplanta fara riscuri. Nu are pretentii la sol.
4. Violeta africana.
Cu frunze pufoase si flori colorate variat, este una dintre florile de apartament preferate. Infloreste cam noua luni pe an. Se uda in farfurioara (toate plantele cu frunze sau tulpini pufoase impun asta). Se nmulteste prin desprinderea unei frunze si tinerea acesteia in apa, fara ca frunza sa atinga apa (va putrezi, in acest caz, inainte de a prinde radacini). Ii place lumina, dar nu direct de la soare. Indeparteaza periodic frunzele si florile uscate.
5. Craciunita.
Da, de Craciun frunzele din varf isi schimba culoarea in nuante de  rosu sau alb ceea ce o face sa arate ca o floare. Craciunita este insa o planta frumoasa tot timpul anului. E sensibila la mutare si la frig (ii tebuie peste 15 grade sa fie fericita), dar nu cere conditii speciale de lumina sau apa. Pune-o intr-un loc umbrit, ud-o cand i se usuca pamantul si tunde-o primavara, sa se ramifice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.28 din 5 - 41 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0