Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 tipuri de carti pe care orice femeie ar trebui sa le citeasca

de Sunt Fericita la 2022-01-13
5 tipuri de carti pe care orice femeie ar trebui sa le citeasca
Cititul poate deveni, in timp, mai mult decat un mod de a te relaxa si a-ti petrece timpul. Mai mult decat atat, cu cat citesti mai des, cu atat mai usor iti poate fi sa reflectezi la lucrurile cu care te confrunti zilnic si sa devii mai introspectiva. Iata care sunt tipurile de carti pe care orice femeie ar trebui sa le citeasca:


Jurnale

Jurnalele celor mai mari scriitori ai tuturor timpurilor sunt o sursa deosebita de inspiratie si un exemplu de urmat. Se spune ca scrisul in jurnal te poate ajuta sa devii mai constienta de sentimentele si starile tale, dar si sa le exteriorizezi cu o mai mare usurinta. Printre cele mai cunoscute jurnale se numara cele ale lui Franz Kafka, Dostoievski, Virginia Woolf, Cella Serghi, Octavian Paler.


Acestea sunt unele dintre cele mai renumite carti de beletristica, in special datorita stilului autentic in care sunt scrise. De asemenea, iti ofera o usa spre adevarata personalitate a scriitorilor pe care ajungi sa ii admiri cu fiecare carte citita.

Memorii

Asemanatoare cu jurnalele, memoriile sunt adevarate confesiuni ale scriitorilor, actorilor sau a persoanelor publice cu o poveste impresionanta de viata. Acestea pot fi exemple bune daca iti doresti sa faci pasi indrazneti in viata sau in cariera.


Citeste memorii ale femeilor care si-au construit un statut prin munca, perseverenta si curaj, precum Michelle Obama, Rose McGowan, Tina Fey sau Busy Phillips. O carte de memorii te va scoate din impasuri emotionale si profesionale, in special daca este scrisa intr-o nota distractiva.

Romane de dragoste

Indiferent de varsta, un roman de dragoste iti poate schimba perceptia si starea de care te bucuri cand devorezi o carte. Acestea pot fi dramatice, fericite, agitate si misterioase, dar nu te vor plictisi niciodata. Pentru a intelege mai bine generatia adolescentilor, poti opta pentru o carte precum „Oameni normali” de Sally Rooney sau sa ramai la marii clasici si sa alegi „Mandrie si prejudecata” de Jane Austen.


Daca nu esti fana a povestilor clasice de iubire sau a cartilor romantice previzibile, „Striga-ma pe numele tau” de André Aciman trebuie sa faca parte din lista de lecturi obligatorii pentru viitorul apropiat.

Carti de poezii

Poezia este una dintre cele mai romantice forme de exprimare. Daca te-ai dezobisnuit de citit carti de poezii, trebuie sa stii ca acestea te pot inspira in viata de zi cu zi, daca lecturezi cel putin cateva versuri pe zi. Alege carti de Ana Blandiana sau Jorge Luis Borges pentru serile in care vrei sa petreci timp cu tina insati, in fotoliul preferat.

Romane distopice sau SF

Recomandate nu doar pentru copii sau pentru barbatii pasionati de lumi paralele si extraterestrii, romanele distopice si SF ofera, adesea, o critica buna asupra societatii. De asemenea, aduc in prim plan frici existente in subconstientul personal si colectiv, care te ajuta sa privesti totul dintr-o alta perspectiva. Un exemplu bun este chiar „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood, care portretizeaza o societate distopica tocmai prin negarea drepturilor femeilor. Alte exemple demne de notat sunt „Minunata lume noua” de Aldous Huxley, „1949” de George Orwell si „Mana stanga a intunericului” de Ursula K. Le Guin.


Este important sa optezi pentru o varietate de carti si sa-ti extinzi gusturile dincolo de romanele clasice pe care le-ai citit in trecut. Ai la dispozitie o gama larga de optiuni, usor de accesat online. Pune-ti la punct chiar azi lista pentru noul an!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0