Jurnale
Jurnalele celor mai mari scriitori ai tuturor timpurilor sunt o sursa deosebita de inspiratie si un exemplu de urmat. Se spune ca scrisul in jurnal te poate ajuta sa devii mai constienta de sentimentele si starile tale, dar si sa le exteriorizezi cu o mai mare usurinta. Printre cele mai cunoscute jurnale se numara cele ale lui Franz Kafka, Dostoievski, Virginia Woolf, Cella Serghi, Octavian Paler.
Acestea sunt unele dintre cele mai renumite carti de beletristica, in special datorita stilului autentic in care sunt scrise. De asemenea, iti ofera o usa spre adevarata personalitate a scriitorilor pe care ajungi sa ii admiri cu fiecare carte citita.
Memorii
Asemanatoare cu jurnalele, memoriile sunt adevarate confesiuni ale scriitorilor, actorilor sau a persoanelor publice cu o poveste impresionanta de viata. Acestea pot fi exemple bune daca iti doresti sa faci pasi indrazneti in viata sau in cariera.
Citeste memorii ale femeilor care si-au construit un statut prin munca, perseverenta si curaj, precum Michelle Obama, Rose McGowan, Tina Fey sau Busy Phillips. O carte de memorii te va scoate din impasuri emotionale si profesionale, in special daca este scrisa intr-o nota distractiva.
Romane de dragoste
Indiferent de varsta, un roman de dragoste iti poate schimba perceptia si starea de care te bucuri cand devorezi o carte. Acestea pot fi dramatice, fericite, agitate si misterioase, dar nu te vor plictisi niciodata. Pentru a intelege mai bine generatia adolescentilor, poti opta pentru o carte precum „Oameni normali” de Sally Rooney sau sa ramai la marii clasici si sa alegi „Mandrie si prejudecata” de Jane Austen.
Daca nu esti fana a povestilor clasice de iubire sau a cartilor romantice previzibile, „Striga-ma pe numele tau” de André Aciman trebuie sa faca parte din lista de lecturi obligatorii pentru viitorul apropiat.
Carti de poezii
Poezia este una dintre cele mai romantice forme de exprimare. Daca te-ai dezobisnuit de citit carti de poezii, trebuie sa stii ca acestea te pot inspira in viata de zi cu zi, daca lecturezi cel putin cateva versuri pe zi. Alege carti de Ana Blandiana sau Jorge Luis Borges pentru serile in care vrei sa petreci timp cu tina insati, in fotoliul preferat.
Romane distopice sau SF
Recomandate nu doar pentru copii sau pentru barbatii pasionati de lumi paralele si extraterestrii, romanele distopice si SF ofera, adesea, o critica buna asupra societatii. De asemenea, aduc in prim plan frici existente in subconstientul personal si colectiv, care te ajuta sa privesti totul dintr-o alta perspectiva. Un exemplu bun este chiar „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood, care portretizeaza o societate distopica tocmai prin negarea drepturilor femeilor. Alte exemple demne de notat sunt „Minunata lume noua” de Aldous Huxley, „1949” de George Orwell si „Mana stanga a intunericului” de Ursula K. Le Guin.
Este important sa optezi pentru o varietate de carti si sa-ti extinzi gusturile dincolo de romanele clasice pe care le-ai citit in trecut. Ai la dispozitie o gama larga de optiuni, usor de accesat online. Pune-ti la punct chiar azi lista pentru noul an!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!