Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adolescentul responsabil. Cum il ajuti sa inteleaga mai usor viata

de Sunt Fericita la 2020-08-14
Adolescentul responsabil. Cum il ajuti sa inteleaga mai usor viata
Vrei sa ai un adolescent responsabil? Iata cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le faci!


Copilul creste, iar odata cu noua varsta vor aparea si noi provocari pe care tu ca parinte va trebui sa inveti sa le administrezi. Adolescenta este o perioada plina de decizii stupide si momente care vor fi regretate in viitor. E important sa avem in vedere anumite aspecte ale dezvoltarii copilului si sa nu rupem relatia cu el pentru ca s-ar putea sa pierdem o conexiune ce ne poate asigura toate informatiile pentru a sti ca e bine in permanenta, chiar si atunci cand intarzie acasa.

Dorinta de a-si parasi cuibul se poate manifesta incepand de la 15 ani, insa va trebui sa fiti foarte atenti atunci cand aveti prima discutie de acest gen. Unii sunt mai incapatanati, iar altii mai intelegatori. Unii mai independenti, altii mai dependenti. Nu uitati ca va trebui sa-l invatati sa fie pe picioarele lui, asa cu nu trebui sa-i sustineti financiar si moral toate prostiile pe care le face. Lasati-l sa vada ca fara ajutorul parintilor nu poate reusi deocamdata sau, cel putin, ii va fi foarte greu.

Tot ce trebuie sa stiti e ca trebuie sa-l lasati sa riste un pic. Chiar daca asistati la primul sau esec rasunator, lasati-l sa-l simta din plin. L-ati sfatuit si i-ati spus ce sa faca, iar el poate v-a ignorat. Dupa o traire mai intensa precum esecul, va asculta mai usor de ceea ce aveti de spus.

Confruntati-l apoi cu realitatea si aratati-i cum stau de fapt lucrurile in lume, fara a-i scoate ochii pentru ca nu v-a ascultat. Fiti prieten, nu diriginte!

Pentru o dezvoltare mai usoara din punct de vedere personal, ati putea incerca impunerea unor limite care sa va ofere un pic de control asupra lui, pana reuseste sa se puna singur pe picioare si sa devina responsabil. 

Nu uitati ca nu trebuie sa fiti prea dura/duri cu acesta. Este, insa, important sa retina notiunea de autoritate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0