Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se ingrijeste bradul de Craciun la ghiveci

Cum se ingrijeste bradul de Craciun la ghiveci
Moda sau necesitate, bradul la ghiveci devine o optiune pentru din ce in ce mai multi oameni. Este un gest prietenos fata de natura daca bradul cu care iti vei inveseli casa de Craciun va fi viu. Iata si cateva sfaturi despre cum sa il ingrijesti, ca sa nu se usuce in casa...


In primul rand, cumpara bradul la ghiveci din locurile special amenajate. Ai grija sa nu ii cada acele (verifica asta trecand mana peste o ramura sau daca il scuturi putin).
Atunci cand il aduci in casa, nu il aseza langa o sursa de caldura. Fiind o planta vie al carei mediu natural pe perioada de iarna presupune temperaturi sub zero grade, amplasarea langa o soba, aparatul de aer coditionat (dat pe cald), radiatoare, calorifere sau semineu nu va face decat sa streseze copacul. Daca il respecti si nu vrei sa sufere, afla ca si televizorul, fereastra orientata spre sud sau luminitele sunt surse de caldura.
Inainte de a-l impodobi, pregateste bradul cu temperaturile ridicate din casa. Tine-l cateva zile pe un hol sau intr-o marchiza mai rece, apoi pe holul din interior sau intr-o camera mai racoroasa si de abia apoi monteaza-l in sufragerie.
Aseaza o farfurie mare sub ghiveci, astfel ca apa sa aiba unde sa se scurga. Bradul de ghiveci absoarbe destul de multa apa atunci cand sta la temperaturi crescute, asa ca nu uita sa il uzi zilnic daca observi sa pamantul de la suprafata ghiveciului s-a uscat. Nu e nevoie sa folosesti si ingrasaminte, dar apa de udat poate fi lasata peste noapte intr-o galeata neacoperita inainte de a fi folosita.
Nu lasa animalele de companie sa urineze pe trunchiul bradului si nici copiii sa arunce tot felul de lichide dubioase la radacina acestuia. Eventual, pentru a-l proteja, poti infasura ghiveciul intr-o hartie creponata colorata, pe care apoi sa o dai la o parte ori de cate ori il ingrijesti.
Daca observi ca bradul la ghiveci incepe sa isi piarda acele, atunci e momentul sa il duci afara (dar treptat, mutandu-l in camere din ce in ce mai reci).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.94 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre brad

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre craciun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijire

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0