Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti feresti animalul de companie de pericolele unei petreceri de sarbatori

Cum sa-ti feresti animalul de companie de pericolele unei petreceri de sarbatori
In organizarea meniului si petrecerii de sarbatori ar trebui sa incluzi intotdeauna si siguranta animalului tau de companie, mai ales daca planuiesti sa ai multi invitati. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand planuiesti o petrecere de sarbatori, pentru ca animalul tau de companie sa nu sufere sau sa se imbolnaveasca...


Invitatii
Oamenii sunt cel mai greu de controlat in timpul unei petreceri. Cei care au animale stiu regulile de siguranta, insa ceilalti e posibil sa nu, asa ca de tine tine sa le amintesti ca multe alimente pe care le consuma oamenii pot fi periculoase pentru animale si sa ii rogi sa nu-ti hraneasca prietenul blanos cu bomboane, ciocolata, alune sau alte feluri de mancare nepotrivite pentru un animal de casa.

Copiii
O alta problema pot fi copiii. Curiosi din fire, copiii pot fi foarte obositori si insistenti; nu toate animalele de casa suporta copiii, mai ales daca nu sunt obisnuiti cu ei. In acest caz, lasa cainele in alta parte a casei, iar daca il lasi totusi liber, ai grija sa iei din calea lor orice castron cu mancare pentru a nu se ajunge la situatii de agresivitate. NU lasa aceste aspecte la voia intamplarii, stabileste reguli stricte, pentru a nu avea probleme neplacute.

Alimente interzise
In fruntea listei de alimente interzise pentru animalele de casa se afla ciocolata, cafeaua, ceaiul, cofeina, alcoolul, avocado, carnea cruda sau slab preparata, ouale, oasele, xylitolul din bomboane sau pasta de dinti, ceapa, usturoiul, laptele, sarea. Desi nu sunt mortale, efectele lor iti pot imbolnavi animalul.

Plante toxice

Desi pare greu de crezut, exista totusi plante toxice atat pentru oameni, cat si pentru animale. Printre acestea se numara caladium, filodendron, vascul, lantana, poinsettia sau steaua creaciunului. Altele: ficus, schefflera, croton, aloe vera, dieffenbachia, antherium, crinul. Aceste plante pot provoca iritatii ale gatului, voma, depresie si scaderea temperaturii corpului.

Medicamente
Cand vine vorba de animalele de casa, se aplica aceeasi regula ca si la copiii mici. Medicamentele nu trebuei sa fie la indemana, iar pastila cazuta pe jos din greseala trebuie luata si aruncata imediat.

Decoratiunile de Craciun si ambalajele
Darurile de Craciun si decorarea bradului ne aduc multa bucurie in suflete, insa fara sa ne dam seama, aceste lucruri pun in pericol viata animalelor. Ai grija la panglici, carlige de globuri, capse, banda adeziva, ambalajele de bomboane, bateriile mici si partile mici din jucarii. Acestea sunt obiecte cu care un animal se poate ineca, asa ca nu lasa nimic la vedere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre animal

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre animalele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre companie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatori

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0