Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai grija de sanatatea inimii tale! 6 motive sa mergi in fiecare an la medicul cardiolog

de Sunt Fericita la 2021-05-26
Ai grija de sanatatea inimii tale! 6 motive sa mergi in fiecare an la medicul cardiolog
Sanatatea sistemului cardiovascular are o importanta deosebita, deoarece vasele de sange alimenteaza intregul organism cu sange incarcat cu oxigen si nutrienti. Bolile cardiovasculare sunt in continuare principala cauza de deces la nivel mondial, deces care survine prin stop cardio-respirator, infarct miocardic acut sau accident vascular cerebral. Exista numeroase tipuri de afectiuni cardiovasculare, cea mai frecventa fiind ateroscleroza (depunerea grasimilor pe artere).


Aritmiile (tulburarile de ritm), insuficienta cardiaca, anevrismele sunt, de asemenea, boli cardiovasculare destul de cunoscute. Din pacate, multi pacienti ajung la medic prea  tarziu, cand bolile avanseaza intr-un stadiu periculos si greu de tratat. Iata care sunt motivele pentru care nu ar trebui sa neglijezi vizita anuala la cardiolog.  

1. Prezinti factori de risc cardiovasculari.

Prezenta factorilor de risc cardiovasculari reprezinta un motiv bine intemeiat pentru a merge anual la medicul cardiolog. Stilul de viata dezechilibrat, dar si prezenta altor afectiuni cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare. Prin urmare, este important sa mergi la un consult cardiologic, daca prezinti unul sau mai multi factori de risc:


 

  • Fumat 
  • Sedentarism
  • Alimentatie nesanatoasa (consum excesiv de alimente, consum de alimente bogate in grasimi si zahar si de alimente procesate industrial, consum deficitar de fructe si legume)
  • Consum abuziv de alcool
  • Stres cronic
  • Diabet zaharat
  • Hipertensiune arteriala
  • Factori ereditari (istoric familial de boli cardiovasculare)
  • Varsta inaintata (peste 65 de ani)
  • Obezitate (indice de masa corporala peste 30 kg/m²)

 

2. Rezultatele investigatiilor indica o boala cardiaca. 

Analizele si investigatiile de rutina te pot trimite la cardiolog, daca rezultatele sunt anormale. Rezultatele neobisnuite ale profilulului lipidic (colesterol total, HDL colesterol, LDL colesterol, trigliceride serice), electrocardiogramei, proteinei C reactive si tensiunea arteriala ridicata sunt cateva dintre semnele ca ar putea fi ceva in neregula cu sistemul cardiovascular. 

3. Prezinti semne si simptome ale bolilor cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare pot produce uneori anumite semne si simptome, motiv pentru care este important sa mergi la medic pentru investigatii suplimentare si monitorizare. Semnele si simptomele care pot aparea sunt:


 

  • Dureri in piept sau senzatia de presiune in piept, la efort sau emotii puternice (durerile pot iradia spre brate, umar sau stomac)
  • Oboseala marcata
  • Palpitatii
  • Dificultati de respiratie
  • Lesin
  • Ameteli frecvente
  • Toleranta scazuta la efort 
  • Apnee in somn (sforait si oprirea repetata a respiratiei in timpul somnului)
  • Edeme ale membrelor
  • Tuse seaca cronica
  • Cianoza extremitatilor sau a buzelor (albastrirea pielii)
  • Depozite de grasime sub piele, sub forma de umflaturi


 

4. Esti diagnosticat cu o boala cardiovasculara.

Un alt motiv important pentru care sa mergi anual la medicul cardiolog este diagnosticul de boala cardiovasculara. Daca ti-a fost deja depistata o afectiune cardiaca sau a vaselor de sange, nu e suficient sa iei tratament. Este important sa mergi la medic regulat pentru monitorizarea starii de sanatate. Este posibil sa fie nevoie sa mergi mai des si nu doar o data pe an, in functie de recomandarile medicului.

5. Unele afectiuni cardiovasculare pot fi asimptomatice.

Daca nu prezinti simptome sau semne de boala cardiovasculara, nu inseamna ca nu suferi de o astfel de boala. Unele afectiuni cardiace pot fi asimptomatice, mai ales in stadiu incipient. De aceea, trebuie sa mergi la medic dinainte sa apara simptomele, daca prezinti factori de risc cardiovasculari. Astfel, o eventuala afectiune va putea fi tratata timpuriu.

6. Bolile cardiovasculare pot duce la evenimente cardiovasculare majore. 

Nu trebuie sa amani vizita la cardiolog, deoarece unele boli cardiovasculare, chiar si asimptomatice, pot duce la evenimente cardiovasculare majore – infarct de miocard sau accident vascular cerebral. Spre exemplu, unele aritmii periculoase, cum ar fi fibrilatia atriala, cresc riscul de aparitie a cheagurilor de sange, ceea ce poate duce la accident vascular cerebral ischemic. Cardiopatia ischemica (ateroscleroza arterelor coronare) provoaca infarctul de miocard. De asemenea, placile de aterom instabile de la nivelul oricarei alte artere pot provoca un infarct de miocard sau un accident vascular cerebral, daca se desprind si migreaza in zone vitale. 

 

Asadar, consultul cardiologic de rutina te ajuta sa depistezi si sa tratezi din timp bolile cardiovasculare, astfel incat sa previi complicatiile asociate acestora. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0