Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Anatomia creierului influenteaza alegerile alimentare

Anatomia creierului influenteaza alegerile alimentare
de la 2018-07-04
Anatomia creierului influenteaza alegerile alimentare

Desi de multe ori se spune ca alegerile nesanatoase sunt strans legate de caracterul fiecaruia, in realitate lucrurile stau un pic diferit.


Un studiu publicat in Journal of Neuroscience arata ca exercitarea auto-controlului este legata de neurobiologia noastra.
 
Modul in care alegem ceea ce mancam depinde de doua mecanisme principale. Mai intai, atribuim o valoare diferitelor atribute ale produsului alimentar, cum ar fi gustul si sanatatea. Apoi, alegem mancarea cu cea mai mare valoare globala, luand in considerare importanta pe care o acordam fiecarui atribut.
 
Pentru a investiga daca exista structuri ale creierului care prezic capacitatea unui individ de a alege alimente sanatoase, cercetatorii au analizat alegerile alimentare ale participantilor in patru experimente unde s-a folosit si imagistica pentru a vedea creierul in timp ce participantii aleg alimentele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a


Ghid complet de pregatire pentru un punctaj maxim la limba romana – gramatica – din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a Culegerea de fise si teste pe care ti-o propunem acum urmareste familiarizarea elevilor cu formatul cerintelor de examen recapitularea materiei din programa de examen in timp util ...

Oferta Speciala
valabila 48h
78 de femei si 45 de barbati au participat la cele patru experimente. In trei dintre aceste experimente, participantii au fost plasati in interiorul unui scanner IRM si au primit o sarcina identica. Le-au fost prezentate fotografii ale produselor alimentare si au fost intrebati cat de mult vroiau sa manance o mancare specifica la sfarsitul experimentului. Participantii apoi au fost rugati sa ia decizii pe baza a trei conditii: preferinta lor obisnuita, gustul alimentelor si sanatatea alimentelor.
 
In cel de-al patrulea experiment, participantilor li s-a spus sa aleaga un produs alimentar, fie alegand cum ar face in mod obisnuit, rasfatandu-se cu un produs alimentar, fie prin renuntarea la ceea ce doresc. Acest grup de participanti a fost, de asemenea, informat sa precizeze pretul pe care l-ar plati pentru un produs alimentar pentru a obtine dreptul de a manca la sfarsitul experimentului, preturile fiind cuprinse intre 0 si 2,50 USD.
 
Datele imagistice structurale din primele trei experimente arata ca volumul materiei cenusii din cortexul prefrontal dorsolateral (dlPFC) si cortexul prefrontal ventromedial (vmPFC) prezice alegerea produselor alimentare sanatoase. Pe scurt, participantii cu un volum mai mare de materie cenusie in cele doua regiuni ale creierului au manifestat mai multa disciplina in alegerea alimentelor, plasand o importanta mai mare asupra sanatatii produselor alimentare sau mai putina asupra gustului, atunci cand au fost rugati sa se concentreze asupra sanatatii alimentelor.
 
Rezultatele au aratat pentru prima data ca diferentele in neuroanatomia dlPFC si vmPFC influenteaza capacitatea indivizilor de a face alegeri alimentare sanatoase.
 
Factorii de decizie guvernamentali incearca sa reduca costurile semnificative ale serviciilor care decurg din epidemia de obezitate si incearca sa incurajeze oamenii sa aleaga alimente sanatoase.
 
Cu toate acestea, trebuie sa fie atenti la faptul ca diferentele neurobiologice individuale afecteaza modul in care oamenii aleg ceea ce mananca. Unii oameni sunt mai receptivi la mesajele bazate pe sanatate, altii sunt mai receptivi la mesajele bazate pe gust. Rezultatele studiului implica faptul ca diferentele in modul in care oamenii raspund ar putea fi legate de structurile creierului consumatorilor. Prin urmare, crearea unui set de mesaje similare pentru o intreaga populatie este cel mai probabil o strategie de comunicare ineficienta.
 
Studiul a fost realizat de o echipa internationala de cercetatori: Hilke Plassmann presedinte INSEAD, Liane Schmidt de la Universitatea Sorbona, Anita Tusche de la Institutul de Tehnologie din California, Nicolas Manoharan de la Universitatea Sorbona, Cendri Hutcherson de la Universitatea din Toronto si Todd Hare de la Universitatea din Zurich.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Spune-ne opinia ta despre "Anatomia creierului influenteaza alegerile alimentare"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 - 1 =

Cele mai citite articole

Ne-am gandit ca e bine sa ne reamintim de o lista pe care am mai discutat-o in trecut: bauturile de ...
Romania are telefon antidepresie sub forma de TelVerde. Apeland 0800 0800 20 vei obtine sprijin ...
Stim ca e important sa mancam bine, insa care sunt regulile de respectat in cazul in care discutam ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nimeni nu va fi realmente sanatos band 6 cafele pe zi, poate doar daca le bea in cescute de 50-60 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0