Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spun poftele despre sanatatea organismului tau?

de Sunt Fericita la 2014-08-11
Ce spun poftele despre sanatatea organismului tau?
Este arhicunoscut faptul ca anumite pofte tradeaza anumite carente cu care se lupta organismul tau. Bunicile ne povesteau ca uneori, in timpul anului, li se facea pofta nebuneasca de var de pe perete. Suna straniu, dar este vorba despre o carenta de calciu.


Alte carente dau si ele indicii importante de care sa tii cont pentru a te alimenta corect:

ciocolata - Daca iti este pofta de ciocolata, care este bogata in magneziu, inseamna ca ai o astfel de deficienta in organism. Poti sa consumi mai multe banane sau chiar un comprimat de magneziu cu B6.

Mai mult, magneziu vei gasi in nuci, migdale, seminte de dovleac, legume cu frunze verzi.

Ti-e pofta de gheata sau de bauturi super-ultra-reci? Se prea poate sa suferi de anemie. Daca ai carente de fier, de multe ori vei descoperi si anumite inflamatii la nivelul cavitatii bucale, inflamatii pe care gheata le calmeaza.

Fier gasesti in galbenusul de oua, in caise, spanac si linte.

Vrei dulciuri dimineata, la pranz si seara? Inseamna ca ai nevoie de crom. Cromul faciliteaza, impreuna cu insulina, patrunderea glucozei in celulele corpului.

Daca iti este pofta de dulciuri, ai putea sa iei o capsula de crom sau sa consumi cartofi, morcovi, brocoli, sparanghel.

Daca ai pofta nebuneasca de carne, poti sa te gandesti la o carenta de fier, asociata cu o carenta de zinc. Impreuna, fierul si zincul merg mana-n-mana pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Pofta de branza arata ca ai putea suferi de carenta de calciu, deci nu sta deoparte. Pune un ou fiert langa branza si nu uita ca orice comprimat de calciu trebuie luat impreuna sau la distanta de un comprimat de vitamina D3.

Daca simti nevoie sa consumi carbohidrati, ai nevoie de triptofan, un aminoacid pe care corpul il secreta uneori. Daca nu il secreta, te poti simti deprimata, demotivata, obosita, lipsita de vlaga. O sa iti doresti o portie ultra mare de paste cu branza sau cu sos picant.

Cam asa functioneaza cateva dintre cele mai cunoscute pofte! Va mai tinem la curent si cu alte pofte inedite.

sursa: dailymail.co.uk

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0