Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi vopseaua semipermanenta pentru par: 5 ponturi

de Sunt Fericita la 2022-02-18
Cum alegi vopseaua semipermanenta pentru par: 5 ponturi
Vopseaua semipermanenta este mult subestimata, mai ales ca ofera culori vii fara prea mult angajament. Perioada de patru pana la sase saptamani este aproape echivalenta cu majoritatea trendurilor in materie de culoare, asa ca poti trece de la blond la roz sampanie si inapoi oricand doresti! Acest tip de vopsea este visul oricarei iubitoare a trendurilor, caci nu este nevoie de prea mult timp de asteptare.


Cu toate acestea, nu multe femei sunt familiarizate pe deplin cu conceptul de vopsea semipermanenta, motiv pentru care ezita sa o incerce. Si din motive intemeiate, mai cu seama ca exista intrebari esentiale care necesita raspuns. Una dintre acestea este „Cum alegi vopseaua semipermanenta pentru par?”, la care iti vom raspunde in randurile urmatoare, oferindu-ti cateva ponturi de selectie. Te invitam sa le descoperi! 

Tine cont de culoarea ochilor in alegerea vopselei 

Nuanta potrivita de vopsea, chiar si in cazul vopselei semipermanente, te poate face sa arati senzational, motiv pentru care alegerea acesteia in functie de culoarea ochilor este deosebit de importanta. De pilda, daca ai ochii albastri, ti se vor potrivi atat tonurile reci, cat si cele calde. Pentru ochii verzi, cele mai potrivite nuante sunt cele de maro, ciocolatiu, caramiziu, cupru sau caramel. Tonurile de vopsea care reusesc sa evidentieze cel mai bine ochii caprui si negri sunt cele de saten auriu sau saten cu tente de cupru ori ambra. 

Alege vopseaua semipermanenta in acord cu nuanta tenului 

Un alt truc util pentru alegerea vopselei semipermanente, dar si pentru alegerea vopselei de par in general este determinarea nuantei pielii tale. Prin urmare, daca ai tenul deschis la culoare sau palid, iti sugeram sa optezi pentru nuante de vopsea calde, in tonuri de blond. Motivul? Culorile inchise nu vor face decat sa accentueze si mai mult aspectul palid al tenului. Pentru un ten rozaliu-rosiatic sunt recomandate culorile cenusii, dar si culori reci precum blond-argintiu, blond platinat sau castaniu deschis. Ai un ten masliniu sau mai inchis la culoare? Cele mai bune alegeri pentru tine sunt culorile intense, cu nuante inchise, precum brun-auriu, maro-miere, mahon sau aluna. Pentru un ten cu tente galbui, iti recomandam sa optezi pentru o vopsea semipermanenta in nuante de coniac sau chiar si rosiatice. 

Achitizioneaza vopsea semipermanenta intr-o nuanta cat mai naturala

Alaturi de culoarea ochilor si de nuanta tenului, culoarea naturala a parului este un factor extrem de important in alegerea vopselei de par, fie ea vopsea permanenta sau semipermanenta. Desigur, avantajul vopselei semipermanente este acela de a disparea in cele din urma, in cazul in care nu esti multumita de culoarea aleasa. Cu toate acestea, chiar si pentru acele cateva saptamani, nu e indicat sa alegi o vopsea de par cu mai mult de o nuanta sau doua mai inchisa sau mai deschisa fata de culoarea naturala a parului. 


Astfel, daca esti blonda, alege o vopsea semipermanenta in nuante de blond sau coniac. Pentru un par saten natural, potrivite sunt nuantele de maro in tonuri calde sau aurii, precum caramelul, iar daca esti bruneta, poti miza pe culori inchise precum ciocolatiu. 

Acorda atentie ingredientelor vopselei de par 

Oricare ar fi culoarea actuala a parului tau si cea la care doresti sa ajungi, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a cumpara o vopsea de par semipermanenta si de a o aplica. Unul dintre cele mai importante este alegerea unui produs sigur, care nu contine amoniac, conservanti artificiali, sulfati sau parabeni, pentru a te asigura astfel ca parul tau nu va avea de suferit in urma vopsirii. 


Avantajul unei vopsele semipermanente este acela de a nu avea amoniac sau peroxid in compozitie, insa te sfatuim sa-ti indrepti atentia si spre restul ingredientelor mentionate pe cutia de vopsea. Exista o multime de vopsele de par semipermanente care contin ingrediente naturale, pe baza de ulei organic din seminte de in, cheratina sau colagen, asa ca te poti orienta spre acestea! 

Asigura-te ca durata de rezistenta este atat de indelungata pe cat iti doresti

Nu in ultimul rand, asigura-te ca vopseaua semipermanenta va rezista atat de mult pe cat iti doresti. Multe dintre aceste produse au formule extrem de versatile si pot fi folosite cu oxidanti slabi, in ideea obtinerii unor culori mai vibrante, a unei rezistente maxime si a unei durabilitati exceptionale pe par. Prin urmare, iti sugeram sa optezi pentru o vopsea semipermanenta cu o durata de rezistenta indelungata, pentru a nu fi nevoita astfel sa-ti vopsesti din nou parul in decurs de cateva saptamani, caci acest proces nu va face decat sa duca la uscarea si deteriorarea parului. 


Vopseaua semipermanenta este o adevarata miscare revolutionara in materie de styling, asa ca daca te incanta ideea de a-i oferi parului tau un aspect nou, fara sa alegi o vopsea de par permanenta, nu ezita sa mizezi pe acest tip de vopsea. Doar acum stii care sunt ponturile de baza in alegerea vopselei semipermanente!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0