Lipsa in organism a probioticelor reprezinta principala cauza a problemelor digestive, dar si a altor probleme de sanatate precum scaderea imunitatii si aparitia bolilor specifice sezonului rece. Probiotice gasiti in produsele lactate, muraturi, otet de mere, ceai kombucha.
Consumul de alimente bogate in probiotice reduc riscul infectiilor respiratorii si gastrointestinale si readuc starea de bine. Toate beneficiile sunt dovedite stiintific, probioticele fiind o solutie naturala impotriva infectiilor.
In cele ce urmeaza, iata 5 semne care indica faptul ca organismul are nevoie de probiotice:
Te imbolnavesti in fiecare anotimp
Antibioticele distrug toate bacteriile bune din intestin, iar acest lucru afecteaza sistemul digestiv. Antibioticele distruga, pe langa bacteriile care determina aparitia unei boli, si bacteriile benefice ale tubului digestiv. Potrivit specialistilor in domeniu, flora intestinala are nevoie de sase luni pentru a se reface dupa un tratament de o saptamana cu antibiotice.
Ai suferit o intoxicatie alimentara
Intoxicatiile alimentare distrug bacteriile sanatoase, si astfel apar durerile abdominale si problemele de digestie. Este important sa lupti impotriva lor cu ajutorul probioticelor care se gasesc in iaurt sau varza murata. Consuma alimente care se digera usor pentru a preveni constipatia, balonare, flatulenta.
Ai probleme ale pielii
Organismul tau are nevoie de vitamine si nutrienti ca sa fie sanatos, iar aspectul pielii reflecta starea lui. Eczemele, dermatitele, acneea, uscarea excesiva a pielii indica faptul ca nu ai suficiente bacterii sanatoase in organism. Foloseste probiotice si regleaza digestia printr-o dieta care sa includa cat mai multe fructe si legume proaspete.
Ai probleme de dispozitie
Daca te confrunti zilnic cu stari de depresie, iritabilitate, anxietate si stres e posibil sa ai un dezechilibru al florei intestinale. Bacteriile influenteaza si productia de serotonina (hormonul fericirii). Asadar, pentru o buna stare de spirit, alimentatia sanatoasa joaca un rol important.
Ai mereu pofta de dulciuri
In spatele poftei exagerate de dulciuri se poate ascunde o lipsa de magneziu sau de crom. Pofta accentuata de dulciuri indica cel mai probabil o nevoie crescuta de probiotice.
Foto: pixabay.com
Sursa: naturallivingideas.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.9
din 5
- 21 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!