Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne care indica o nevoie crescuta de probiotice

de Alina Ilie la 2022-03-23
5 semne care indica o nevoie crescuta de probiotice
Medicamentele, alimentatia nesanatoasa, alcoolul, poluarea, stresul, lipsa somnului si bolile pot creste numarul bacteriilor daunatoare. Cum ajuta probioticele la mentinerea echilibrului microbian si buna functionare a intestinelor?


Exista o stransa legatura intre starea de sanatate a organismului si consumul de alimente bogate in probiotice. La nivelul sistemului digestiv trebuie sa existe un echilibru intre bacteriile daunatoare si cele benefice.  Bacteriile precum Lactobacillus, Bifidobacteria si enterococii sunt bune pentru sanatatea intestinului.

Lipsa in organism a probioticelor reprezinta principala cauza a problemelor digestive, dar si a altor probleme de sanatate precum scaderea imunitatii si aparitia bolilor specifice sezonului rece. Probiotice gasiti in produsele lactate, muraturi, otet de mere, ceai kombucha.

Consumul de alimente bogate in probiotice reduc riscul infectiilor respiratorii si gastrointestinale si readuc starea de bine. Toate beneficiile sunt dovedite stiintific, probioticele fiind o solutie naturala impotriva infectiilor.

In cele ce urmeaza, iata 5 semne care indica faptul ca organismul are nevoie de probiotice:

Te imbolnavesti in fiecare anotimp

Antibioticele distrug toate bacteriile bune din intestin, iar acest lucru afecteaza sistemul digestiv. Antibioticele distruga, pe langa bacteriile care determina aparitia unei boli, si bacteriile benefice ale tubului digestiv. Potrivit specialistilor in domeniu, flora intestinala are nevoie de sase luni pentru a se reface dupa un tratament de o saptamana cu antibiotice.

Ai suferit o intoxicatie alimentara

Intoxicatiile alimentare distrug bacteriile sanatoase, si astfel apar durerile abdominale si problemele de digestie.  Este important sa lupti impotriva lor cu ajutorul probioticelor care se gasesc in iaurt sau varza murata. Consuma alimente care se digera usor pentru a preveni constipatia, balonare, flatulenta.

Ai probleme ale pielii

O
rganismul tau are nevoie de vitamine si nutrienti ca sa fie sanatos, iar aspectul pielii reflecta starea lui. Eczemele, dermatitele, acneea, uscarea excesiva a pielii indica faptul ca nu ai suficiente bacterii sanatoase in organism. Foloseste probiotice si regleaza digestia printr-o dieta care sa includa cat mai multe fructe si legume proaspete.

Ai probleme de dispozitie

Daca te confrunti zilnic cu stari de depresie, iritabilitate, anxietate si stres e posibil sa ai un dezechilibru al florei intestinale. Bacteriile influenteaza si productia de serotonina (hormonul fericirii). Asadar, pentru o buna stare de spirit, alimentatia sanatoasa joaca un rol important.

Ai mereu pofta de dulciuri

In spatele poftei exagerate de dulciuri se poate ascunde o lipsa de magneziu sau de crom. Pofta accentuata de dulciuri indica cel mai probabil o nevoie crescuta de probiotice.

Foto: pixabay.com
Sursa: naturallivingideas.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probiotice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem digestiv

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flora intestinala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bacterii benefice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0