Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti imbunatati imunitatea copilului tau?

de Alina Ilie la 2023-11-09
Cum poti imbunatati imunitatea copilului tau?
O dieta echilibrata poate fi cea mai buna arma in lupta impotriva infectiilor. O dieta sanatoasa si echilibrata ajuta la intarirea sistemului imunitar al copilului si il ajuta sa lupte mai bine impotriva infectiilor.


Atunci cand vine vorba de sanatatea copilului tau, nu exista durere mai mare decat sa-l vezi suferind. Te transformi instantaneu intr-un protector, intr-un calauzitor prin lumea medicinii si intr-un adapost sigur impotriva oricarei suferinte. Este greu sa-i asculti tusea sau sa-l vezi obosit, iar sentimentul de neputinta poate fi coplesitor.
 
Iti petreci noptile incercand sa-i aduci confort si alinare. Fiecare simptom, fiecare semn de disconfort, devine o provocare pe care incerci sa o depasesti cu dragostea si grijile tale.

Cum poti imbunatati imunitatea copilului tau?


Copiii sunt mai vulnerabili la infectii deoarece sistemul lor imunitar este inca in dezvoltare.
 
Pentru a mentine un sistem imunitar sanatos si puternic, alimentele proaspete si mesele echilibrate sunt cheia. Iata cateva modalitati prin care poti tine la distanta raceala si gripa:
 
Fructe si legume
 
Fitonutrientii mentin sistemul imunitar sanatos si puternic. Incearca sa incluzi in dieta zilnica a copilului tau morcovi, fasole verde, portocale, pepene, rosii, legume cu frunze verzi, ardei gras. Includerea lor in mesele zilnice ajuta la indeplinirea necesitatilor lor nutritionale si astfel ii mentine sanatosi.
 
Surse de probiotice si prebiotice
 
Iaurtul, ceapa, usturoiul, banana, orzul, ovazul, semintele de in sunt surse excelente de probiotice si prebiotice.
 
Sanatatea digestiva are un impact mare asupra fiecarei functii importante din corpul nostru. Cativa jucatori importanti in sanatatea intestinului includ probioticele si prebioticele deoarece au efecte pozitive, cum ar fi un raspuns imunitar mai puternic la boli.
 
Citrice
 
Citricele sunt bogate in antioxidanti, cum ar fi vitamina C, care ajuta la protejarea celulelor si la grabirea procesului de vindecare. Portocalele, lamaile, grapefruitul si mandarinele sunt cele mai eficiente alimente impotriva gripei.
 
Nuci si seminte
 
Pe langa faptul ca sunt o sursa bogata de Omega-3, nucile si semintele au si alte substante nutritive importante precum vitamina A si E. Acesti antioxidanti puternici reduc riscul de inflamatie si protejeaza corpul de daunele celulare. Le poti praji usor si da copilului intre mese sau le poti adauga in salate.
 
Ciuperci

Ciupercile sunt o sursa importanta de zinc, mineral care intareste sistemul imunitar. Zincul ajuta la productia de globule albe pentru a lupta impotriva infectiilor si imbunatateste imunitatea la copii. Ciupercile ajuta la combaterea racelii, a gripei si a altor infectii.

Somn odihnitor
 
De asemenea, somnul este foarte important pentru copilul tau. Lipsa somnului ii poate slabi sistemul imunitar si il poate face mai vulnerabil la boala. Acest lucru este valabil in special pentru copiii care merg la gradinita si se implica in diverse activitati, avand astfel foarte putin timp sa se odihneasca sau chiar refuzand somnul la pranz.
 

Sursa: www.cuddlesfoundation.org

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infectii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016