Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alegi bateria pentru chiuveta din baie

de Sunt Fericita la 2022-05-26
Cum sa alegi bateria pentru chiuveta din baie
Baia este una dintre incaperile care necesita echilibrul perfect intre frumusete si functionalitate. Daca vrei ca baia ta sa fie amenajata cu bun gust, trebuie sa alegi mobilier si instalatii care arata bine si se potrivesc stilului ales. Pentru functionare optima, trebuie sa tii cont de specificul spatiului si de caracteristicile fiecarui obiect.



Unul dintre obiectele cele mai folosite in baie este bateria de la chiuveta. Aceasta mica piesa din instalatia de alimentare cu apa trebuie sa suporte o mare sarcina. Daca familia este numeroasa, este folosita de zeci si zeci de ori, in fiecare zi. De asemenea, bateria ajunge mereu in centrul atentiei, deci trebuie sa aiba un design potrivit si sa nu aiba semne de deteriorare sau uzare. Pentru alegerea bateriei pentru chiuveta din baie, exista cateva recomandari care te ajuta sa nu dai gres. 
 
Alege baterii din materiale de calitate
 
Daca vrei baterii de baie de calitate, trebuie sa acorzi atentie materialului din care sunt fabricate. O baterie dintr-un material de slaba calitate poate fi mai ieftina, dar va presupune costuri semnificative in ceea ce priveste durabilitatea si rezistenta. In plus, materialul prost poate contribui la efecte nedorite, ca:
  • scurgeri;
  • modificarea temperaturii;
  • afectarea debitului;
  • deteriorarea manerului sau altor piese;
  • zgomot;
  • fisuri la imbinari.
 
Inoxul si alama sunt cele mai populare materiale pentru fabricarea bateriilor. Inoxul este durabil, dar trebuie sa ai grija sa nu ii zgarii suprafata cromata pentru ca aspectul are de suferit. Alama are un aspect elegant si un raport calitate-pret bun. Se foloseste indeosebi pentru lavoare si are o stralucire frumoasa. Pentru o calitate buna a apei, cuprul trebuie sa reprezinte cea mai mare parte din aliaj. Atat inoxul, cat si alama trebuie ferite de substante corozive cum sunt cele din componenta anumitor substante de igienizare, asa ca ai grija cu ce le cureti. 
 
Tine cont de specificul fiecarui tip de baterie de baie
 
Exista trei tipuri de baterii:
  • cu monocomanda;
  • cu dubla comanda;
  • cu senzori.
 
Bateriile cu dubla comanda sunt cel mai vechi tip. Practic, sunt bateriile cu robineti: unul pentru apa rece, altul pentru apa calda. Reglarea temperaturii se face prin ajustarea ambilor robineti, ceea ce le face mai greu de utilizat. Acest dezavantaj le-a facut sa piarda popularitate in fata bateriilor cu monocomanda, care au un singur maner. Bateriile cu dubla comanda se folosesc pentru bai in stil clasic, in spatii ornamentate sau cu elemente vintage. Ajustarea temperaturii bateriilor cu monocomanda se face usor si precis, prin miscari stanga-dreapta. Bateriile de baie cu senzori sunt mai costisitoare, dar se dovedesc o investitie buna, pentru ca sunt mai putin predispuse la defectiuni mecanice. In plus, te ajuta sa micsorezi consumul de apa.
 
Acorda atentie componentelor bateriei pentru chiuveta din baie
 
Bateriile au anumite piese care determina functionarea corespunzatoare, dar si rezistenta si durabilitatea. Doua componente importante sunt perlatorul si cartusul, cunoscut si ca pastila. Perlatorul are rolul de a opri impuritatile si de a dispersa jetul de apa uniform si cu putere. Perlatorul are forma unui filtru de plasa din metal, care se gaseste chiar la scurgere. Acesta trebuie sa fie rezistent si bine fixat, pentru a nu ceda sub presiunea apei. 
 
Cartusul are rolul de a opri sau porni scurgerea apei. Bateria contine doua discuri: unul fix si unul in miscare. Ambele au orificii, iar pentru ca apa sa curga este nevoie ca acestea sa fie aliniate. Practic, actionand maneta, aliniem discul mobil cu cel fix. Cele mai bune cartuse sunt cele din material ceramic. Acestea rezista la uzura, nu ruginesc si limiteaza scurgerile accidentale. 
 
Bateria pentru chiuveta din baie trebuie sa fie de calitate, daca nu vrei sa o schimbi des, sa risipesti apa sau sa ai pierderi. Sfaturile prezentate te ajuta sa faci alegerea potrivita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre baie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0