Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa transmiti iubire copilului tau

Cum sa transmiti iubire copilului tau
Copiii au nevoie sa simta iubire pentru a sti cu adevarat ca sunt apreciati. Stiati ca multi parinti pur si simplu nu stiu cum sa isi arate dragostea fata de copii?


Sunt atatea moduri prin care poti sa arati aceasta dragoste!
1) Contactul ochilor.
Acest contact intareste starea emotionala generala a copilului, sporind respectul de sine, incredere si siguranta; de asemenea, creste capacitatea lui de a invata.
2) Contactul fizic (imbratisarea, mangaierea, etc.)
Contactul fizic intareste starea emotionala generala a copilului – increderea si siguranta; copilul va comunica usor cu celelalte persoane si va fi agreat de acestia, iar la varsta adolescentei va suporta mai usor presiunea sociala a grupului.
Pentru copiii pana la varsta de 8 ani e important sa fie imbratisati  cat mai mult si tinuti in brate; absenta acestui gen de contact fizic poate duce la probleme emotionale si comportamentale severe pentru baieti. Nevoia fetelor ar putea sa para mai mica, deoarece in exterior ele sunt mai capabile sa adapteze daca nu il primesc; in realitate au nevoie de contactul fizic la fel de mult ca baietii.
Copiii care au avut mult contact fizic cu parintii sunt independenti, calmi si stapani pe situatii.
3) Atentia concentrata.
Daca copilul primeste regulat atentie din partea parintilor, invatarea si comportamentul sau general sunt la superlativ. Ea intareste capacitatea copilului de a se raporta la ceilalti – cu cat primeste mai multa atentie, cu atat se va intelege mai bine cu ceilalti.
Este cea mai necesara atunci cand copilul e bolnav, suparat sau ranit, cand comportamentul a regresat pana la nivelul la care copilul nu mai are control suficient al emotiilor si comportamentului sau.
Atentia concentrata e cel mai important mijloc de a umple "rezervorul emotional" al copilului; efectul ei va fi maxim daca se foloseste impreuna cu contactul ochilor.
Parintii vor trebui sa faca prioritati in programul lor pentru a-si face timp in care sa acorde copilului atentie concetrata.
4) Disciplina.
Este un alt mod prin care poti sa transmiti iubire copilului. Ea se defineste ca o instruire, calauzire catre maturitate, infaptuita de parinti prin educatie. Ea permite copilului sa devina constructiv si sa aiba autocontrol. E un process continuu; intr-o forma sau alta e necesara tot timpul. Iubirea neconditionata este cea mai importanta parte a disciplinei; daca copilul se simte iubit, diciplinarea va fi usoara. Copilul va dori sa se identifice cu parintele.
Cum ii arati copilului tau ca il iubesti?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iubire

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0