Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cursul pentru franc, la un nou maxim istoric

Cursul pentru franc, la un nou maxim istoric
BNR a publicat pentru francul elvetian un curs de referinta cu 9,59 bani mai mare, de 3,9130 lei/franc, atingand astfel un nou maxim istoric, iar in raport cu euro paritatea a urcat cu 1,83 bani, la 4,2419 lei/euro, pe fondul aversiunii crescute la risc a jucatorilor.


Principalele temeri ale jucatorilor sunt legate de franarea cresterii economice a SUA si criza datoriilor de stat din Europa, care au determinat inchiderea unor pozitii importante pe activele riscante si cautarea unui refugiu in investitii sigure, cum este considerat francul. În acest context, moneda elvetiana a atins vineri un nou maxim record fata de euro.

In sesiunea precedenta, cursul pentru euro se plasa la 4,2336 lei, iar pentru franc la 3,8171 lei.

De la inceputul anului cursul leu-franc a crescut cu 14,2%, de la 3,4242 unitati.

Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul, iar BNR a anuntat un curs de referinta cu 2,89 bani mai mare, de 3,0005 lei/dolar, de la 2,9716 lei/dolar joi.

Leul a inceput sa se deprecieze inca de la deschidere, primele tranzactii fiind realizate la 4,2450 - 4,2480 lei/euro, paritate cu 1,5 bani peste nivelul de la finalul sedintei precedente, de 4,2300- 4,2330 lei/euro.

Cotatiile au continuat sa creasca, iar punctul maxim a fost atins in prima ora, de 4,2530 lei/euro, in cadrul unor tranzactii cu volume mai mari de valuta.

Ulterior, paritatea a revenit usor sub nivelul de 4,25 lei/euro, astfel ca la putin timp dupa ora 10:00 bancile tranzactionau euro la 4,2480 - 4,2500 lei, rata cu 1,7 - 1,8 bani peste inchiderea de joi.

La putin timp dupa ora 13:00, cand Banca Nationala a Romaniei anunta cursul de referinta, euro era cotat la 4,2390 - 4,2420 lei.

Deprecierea monedei nationale este in linie cu evolutia regionala. La ora mentionata, valutele tarilor vecine afisau corectii de pana la 0,6%.

Bursele din SUA si Asia au cazut joi cu pana la 5% din cauza temerilor investitorilor cu privire la franarea economiei americane, extinderea crizei datoriilor de stat din zona euro in Italia si Spania, dar si de incercarile bancilor centrale ale Japoniei si Elvetiei de a tempera aprecierea yenului si a francului elvetian. Declinul a continuat vineri si pe pietele vest-europene care au cazut cu pana la 3%, corectii apropiate celor inregistrate joi.

Dobanzile de referinta afisate vineri pentru plasamentele pe o zi se plasau in intervalul 4,38% - 4,88%, usor peste nivelurile de joi, de 4,2% - 4,7%. În acelasi timp, au crescut usor si randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana, de la 4,13% - 4,63%, la 4,29% - 4,79%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curs

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0