Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fericire in fiecare zi: activitati simple prin care sa le aduci celorlalti zambetul pe buze

de SuntFericita.ro la 2024-05-16
Fericire in fiecare zi: activitati simple prin care sa le aduci celorlalti zambetul pe buze
Sezonul estival vine cu o multime de provocari si momente demne de fotografiat. Clipele frumoase si energia debordanta a sezonului se traduc prin experiente memorabile. Sunt cateva lucruri simple pe care le poti face in orice situatie, la evenimente publice sau in clipele petrecute in familie, lucruri prin intermediul carora sa aduci un plus de bucurie celor din jurul tau. Gesturile mici conteaza si la fel de importanta este si energia ta, pentru ca ea se transmite mai departe. Gaseste, printre sugestiile de mai jos, ce ti se potriveste cel mai bine si adapteaza ideile la contextul social in care te afli, pentru o stare de fericire molipsitoare.


Daruieste 

Daca suntem complet sinceri, cei mai multi dintre noi suntem adeptii cadourilor primite sau daruite, atat timp cat vorbim de o surpriza. Daca te regasesti in ipostaza de a darui cadouri, cu siguranta vei identifica momentul potrivit pentru a le oferi. Ai, in functie de destinatar, mai multe variante din care sa alegi, de la cadouri personalizate la vouchere in magazinul preferat sau un animalut de companie pentru cel mic (asta cu acordul partintilor, desigur).


A aduce un zambet pe chipul celor dragi este si mai usor, atunci cand surpriza vine pe neasteptate. Un cadou simplu, adus nu la o aniversare, ci intr-o zi obisnuita, are o si mai mare insemnatate decat cadoul asteptat. Un astfel de gest semnifica nu doar ca ai vazut respectivul obiect si stii ca i s-ar potrivi cuiva, ci si ca ai depus efortul de a-l achizitiona si a-l aduce din proprie initiativa. 

Comunica

Comunicarea nu este doar despre ceea ce transmitem prin viu grai, ci si despre ceea ce dam mai departe, prin non-verbal si prin nivelul nostru de energie interioara. Atunci cand declaram verbal ca suntem fericiti si non-verbal chipul nostru transmite altceva, receptorul va intelege ca suntem nesinceri. Tocmai de aceea, o comunicare deschisa ii va transmite celuilalt ca esti suficient de asumata, iar asta iti va conferi o stare de bine. 


Evident ca nu putem sa ne aflam la cote inalte permanent si, in anumite situatii, este chiar indicat si politicos sa te ghidezi dupa urmatorul principiu: atunci cand ai ceva pozitiv de spus, sa o faci cu sinceritate, iar atunci cand simti nevoia sa critici sau sa ridici tonul, sa iti iei pentru tine cateva minute, in care sa te linistesti. In acest fel, reusesti sa nu dai voce acelor ganduri activate de starea de nervozitate accentuata. O comunicare valoroasa inseamna mult pentru cei cu care discuti.

Imortalizeaza

S-a schimbat atat de mult modul in care ne raportam la o amintire, incat folosim aparatul de fotografiat doar in situatiile in care avem nevoie de fotografii la calitate profesionala. In rest, telefonul este cel mai accesibil instrument pentru a imortaliza momentele frumoase. Tocmai de aceea, cand te afli la evenimente placute, surprinde reactiile sincere, aranjamentele, culorile si orice alte cadre care te fac sa zambesti si, mai apoi, imparte fotografiile tale cu cei prezenti (nu public, pe retelele de socializare, daca nu ai un acord in acest sens).


Momentele frumoase pot fi percepute diferit, in functie de locul unde stai. Tocmai de aceea, sigur va fi apreciata si o initiativa care aduce o perspectiva noua asupra momentelor frumoase. Ai grija, insa: din dorinta de a crea propriile amintiri, sa nu perturbi lucrul fotografilor profesionisti de la fata locului - in cazul in care sunt. 

Adapteaza-te

Daca vorbim de situatii neprevazute, ele pot sa apara si cand te astepti, si cand totul este perfect organizat - picnic in gradina sau conferinta cu 500 de oameni - ambele extreme ar putea sa aiba momente mai dificile. Tocmai de aceea, este bine ca, atunci cand te lovesti de o astfel de situatie neprevazuta, sa te implici in rezolvarea problemei si sa cauti solutii eficiente si prietenoase. 


In cazul in care nu stii cum sa rezolvi o anumita situatie, fii sincera si lasa-i pe cei specializati sa duca situatia la bun sfarsit. Un grad mare de adaptabilitate inseamna sa nu iei lucrurile personal, ci sa reusesti sa ai o privire de ansamblu si sa cauti solutii. Reactioneaza moderat la orice schimbari de orar, traseu sau discurs, pentru o reactie eficienta.



Acestea sunt doar cateva idei pentru a imparti armonie in jurul tau. Cu totii avem zile bune si zile medii, dar chiar este posibil sa schimbi atmosfera unei incaperi doar zambind si avand o atitudine proactiva. In plus, un astfel de comportament este sanatos pentru tine si, odata invatat, se mentine pe termen lung. 



Sursa Foto: Pixabay

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Creierul uman este cel mai important si complex organ care ascunde o multime de secrete. Chiar daca ...
Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016